r
Nosalty Logó

Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva-Anyóca
Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

1350
Kalória
72.8g
Fehérje
196.4g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
1041.5g
Víz
549.9g
Koleszterin
11.2g
Rost
8.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1041.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1725 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5004 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    7193 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    15416 micro
Összesen 1350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    291.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11725.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    1000 mg
  • Kálcium
    2095 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    1136 mg
  • Foszfor
    4757 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    4166 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    22422 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6900 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20015 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    28774 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    61663 micro
Összesen 5399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A májat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset lereszeljük, a fokhagymát áttörjük.
  3. Lábasba tesszük az olajat, a vörös és fokhagymát, a kis kk sót, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), majd ha ez kész, beletesszük a felkockázott bacont, lefedve azt is puhára, készre pároljuk (8 perc).
  4. Ekkor tesszük bele a csirkemájakat, óvatos keverés mellett minden oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután tesszük bele a spenótot, sózzuk és borsozzuk, és hagyjuk összefőni (kb. 30 perc), a felesleges víz el fog párolódni, szükség szerint a kóstoláskor derül ki, kell -e bele só vagy őrölt bors, esetleg még fokhagyma.
  5. Ha készre főtt, ízre finom , beleöntjük a habtejszínt, óvatos keverés mellett összeforraljuk, és kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  6. Lobogó sós vízben előírás szerint kifőzzük a tésztát, kiszedjük, lecsepegtetjük, és a májas-baconos-spenóttal összekeverjük, tálaljuk magában, esetleg reszelt sajttal. (tálalhatjuk külön is, aki nem szeretné összekeverni a szószt a tésztával)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C

Szeretjük a csirkemájat, a tél során elfogadta, és megszerette a család a spenótot, -nem csak a sóskát,- most finom tésztás ételt szerettem volna készíteni. Sikerült, elfogyott, ízlett a családnak. :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Tökéletes paprikás krumpli

A magyar konyha egyik legfinomabb és legtöbbet készített fogása. A jó paprikás krumplihoz a legjobb alapanyagokat szükséges használni. Burgonyából válasszuk a nem szétfövő fajtákat, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!