r
Nosalty Logó

Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 5399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 97 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2931.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    524 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1189 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5606 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    610 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1725 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5004 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    7193 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    15416 micro
Összesen 1350 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    291.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11725.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    1000 mg
  • Kálcium
    2095 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    1136 mg
  • Foszfor
    4757 mg
  • Nátrium
    2576 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    785.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4166 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    22422 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    101 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    259 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    136 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6900 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20015 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    28774 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    61663 micro
Összesen 5399 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    358 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1102 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A májat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
  2. A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset lereszeljük, a fokhagymát áttörjük.
  3. Lábasba tesszük az olajat, a vörös és fokhagymát, a kis kk sót, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), majd ha ez kész, beletesszük a felkockázott bacont, lefedve azt is puhára, készre pároljuk (8 perc).
  4. Ekkor tesszük bele a csirkemájakat, óvatos keverés mellett minden oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután tesszük bele a spenótot, sózzuk és borsozzuk, és hagyjuk összefőni (kb. 30 perc), a felesleges víz el fog párolódni, szükség szerint a kóstoláskor derül ki, kell -e bele só vagy őrölt bors, esetleg még fokhagyma.
  5. Ha készre főtt, ízre finom , beleöntjük a habtejszínt, óvatos keverés mellett összeforraljuk, és kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  6. Lobogó sós vízben előírás szerint kifőzzük a tésztát, kiszedjük, lecsepegtetjük, és a májas-baconos-spenóttal összekeverjük, tálaljuk magában, esetleg reszelt sajttal. (tálalhatjuk külön is, aki nem szeretné összekeverni a szószt a tésztával)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2717
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 21.

Ajánló

A spenót és a fokhagyma nagyon jó páros, aki szereti, tegyen bele többet a fokhagymából, nagyon finom:-)) Lehet tálalni külön a májas-spenótos szószt a tésztával, de összekeverve is, ez már a tálaló és a család ízlésétől függ. Sok finom reszelt parmezán sajt, aki teheti, vagy trappista sajttal tálalja, finom bort kínáljunk mellé.   A főzési idők kb. vannak megadva, mindenkinek a saját gáztűzhelye, vagy amin tud főzni , ismeri és tudja, mit mennyi ideig tud rajta főzni, mire készen lesz. Nekem ennyi idő kellett, nem igazán modern a gáztűzhelyem, na a gázról nem is beszélve, néha megtréfál, és hiába ég, alig ad ki "erőt" a főzéshez-sütéshez. :-)  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a csirkemájat, a tél során elfogadta, és megszerette a család a spenótot, -nem csak a sóskát,- most finom tésztás ételt szerettem volna készíteni. Sikerült, elfogyott, ízlett a családnak. :-)

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...