Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.3 dl habtejszín
A körethez
A tálaláshoz
1350
Kalória
72.8g
Fehérje
196.4g
Szénhidrátok
28.5g
Zsír
1041.5g
Víz
549.9g
Koleszterin
11.2g
Rost
8.4g
Cukor
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
13g bacon50 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
175g spenót29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
A körethez
-
250g rigatoni tészta928 kcal
-
0g só0 kcal
-
750g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
25g parmezán sajt98 kcal
Összesen
1350
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
600g csirkemáj714 kcal
-
700g spenót116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A körethez
-
1000g rigatoni tészta3710 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
100g parmezán sajt392 kcal
Összesen
5399
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g bacon4 kcal
-
10.7g csirkemáj13 kcal
-
12.5g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g habtejszín1 kcal
A körethez
-
17.9g rigatoni tészta66 kcal
-
0g só0 kcal
-
53.6g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
Összesen
97
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2931.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
Víz
-
Összesen 1041.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5606 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 610 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1725 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 5004 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 7193 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 15416 micro
Összesen
1350
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 291.4 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11725.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 1000 mg
-
Kálcium 2095 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 1136 mg
-
Foszfor 4757 mg
-
Nátrium 2576 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 785.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 45 mg
Víz
-
Összesen 4166 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 22422 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 101 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 136 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6900 micro
-
Kolin: 1467 mg
-
Retinol - A vitamin: 20015 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 28774 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 61663 micro
Összesen
5399
kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Összesen
97
kcal
Elkészítés
A húshoz
- A májat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
- A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset lereszeljük, a fokhagymát áttörjük.
- Lábasba tesszük az olajat, a vörös és fokhagymát, a kis kk sót, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), majd ha ez kész, beletesszük a felkockázott bacont, lefedve azt is puhára, készre pároljuk (8 perc).
- Ekkor tesszük bele a csirkemájakat, óvatos keverés mellett minden oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután tesszük bele a spenótot, sózzuk és borsozzuk, és hagyjuk összefőni (kb. 30 perc), a felesleges víz el fog párolódni, szükség szerint a kóstoláskor derül ki, kell -e bele só vagy őrölt bors, esetleg még fokhagyma.
- Ha készre főtt, ízre finom , beleöntjük a habtejszínt, óvatos keverés mellett összeforraljuk, és kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
- Lobogó sós vízben előírás szerint kifőzzük a tésztát, kiszedjük, lecsepegtetjük, és a májas-baconos-spenóttal összekeverjük, tálaljuk magában, esetleg reszelt sajttal. (tálalhatjuk külön is, aki nem szeretné összekeverni a szószt a tésztával)
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 45 perc
- Sütés hőfoka: 160 °C
Szeretjük a csirkemájat, a tél során elfogadta, és megszerette a család a spenótot, -nem csak a sóskát,- most finom tésztás ételt szerettem volna készíteni. Sikerült, elfogyott, ízlett a családnak. :-)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!