Spenótos-baconos csirkemáj rigatonival
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
35 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
13g bacon50 kcal
-
150g csirkemáj179 kcal
-
175g spenót29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
A körethez
-
250g rigatoni tészta928 kcal
-
0g só0 kcal
-
750g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
25g parmezán sajt98 kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
51g bacon200 kcal
-
600g csirkemáj714 kcal
-
700g spenót116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
A körethez
-
1000g rigatoni tészta3710 kcal
-
0g só0 kcal
-
3000g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
100g parmezán sajt392 kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
A húshoz
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
1.6g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.9g bacon4 kcal
-
10.7g csirkemáj13 kcal
-
12.5g spenót2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g habtejszín1 kcal
A körethez
-
17.9g rigatoni tészta66 kcal
-
0g só0 kcal
-
53.6g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
1.8g parmezán sajt7 kcal
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.8 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 550 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2931.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 524 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1189 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1041.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5606 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 610 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1725 micro
-
Kolin: 367 mg
-
Retinol - A vitamin: 5004 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 7193 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 60 micro
-
Lut-zea 15416 micro
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 291.4 g
Zsír
-
Összesen 113.9 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11725.3 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 1000 mg
-
Kálcium 2095 mg
-
Vas 102 mg
-
Magnézium 1136 mg
-
Foszfor 4757 mg
-
Nátrium 2576 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 785.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 4166 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 22422 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 101 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 259 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 2439 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 136 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6900 micro
-
Kolin: 1467 mg
-
Retinol - A vitamin: 20015 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 28774 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 61663 micro
- 5% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 209.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 401 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 358 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 514 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 1102 micro
Hozzávalók
A húshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.3 dl habtejszín
A körethez
A tálaláshoz
Elkészítés
A húshoz
- A májat megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk.
- A hagymákat megtisztítjuk, a vöröset lereszeljük, a fokhagymát áttörjük.
- Lábasba tesszük az olajat, a vörös és fokhagymát, a kis kk sót, kis lángon fedő alatt puhára pároljuk (5-6 perc), majd ha ez kész, beletesszük a felkockázott bacont, lefedve azt is puhára, készre pároljuk (8 perc).
- Ekkor tesszük bele a csirkemájakat, óvatos keverés mellett minden oldalát fehéredésig pirítjuk, ezután tesszük bele a spenótot, sózzuk és borsozzuk, és hagyjuk összefőni (kb. 30 perc), a felesleges víz el fog párolódni, szükség szerint a kóstoláskor derül ki, kell -e bele só vagy őrölt bors, esetleg még fokhagyma.
- Ha készre főtt, ízre finom , beleöntjük a habtejszínt, óvatos keverés mellett összeforraljuk, és kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
- Lobogó sós vízben előírás szerint kifőzzük a tésztát, kiszedjük, lecsepegtetjük, és a májas-baconos-spenóttal összekeverjük, tálaljuk magában, esetleg reszelt sajttal. (tálalhatjuk külön is, aki nem szeretné összekeverni a szószt a tésztával)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 2711
- Feltöltés dátuma: 2012. március 21.
Ajánló
A spenót és a fokhagyma nagyon jó páros, aki szereti, tegyen bele többet a fokhagymából, nagyon finom:-)) Lehet tálalni külön a májas-spenótos szószt a tésztával, de összekeverve is, ez már a tálaló és a család ízlésétől függ. Sok finom reszelt parmezán sajt, aki teheti, vagy trappista sajttal tálalja, finom bort kínáljunk mellé. A főzési idők kb. vannak megadva, mindenkinek a saját gáztűzhelye, vagy amin tud főzni , ismeri és tudja, mit mennyi ideig tud rajta főzni, mire készen lesz. Nekem ennyi idő kellett, nem igazán modern a gáztűzhelyem, na a gázról nem is beszélve, néha megtréfál, és hiába ég, alig ad ki "erőt" a főzéshez-sütéshez. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Szeretjük a csirkemájat, a tél során elfogadta, és megszerette a család a spenótot, -nem csak a sóskát,- most finom tésztás ételt szerettem volna készíteni. Sikerült, elfogyott, ízlett a családnak. :-)