Spenótgombóc sajtszósszal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
A gombóchoz
-
150g spenót25 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
38g tej21 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26g finomliszt96 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g zsemle37 kcal
A mártáshoz
-
100g tej56 kcal
-
25g füstölt sajt82 kcal
-
25g edami sajt89 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
8g fehérbor6 kcal
Összesen
727
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
A gombóchoz
-
600g spenót99 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
150g tej84 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
54g zsemle147 kcal
A mártáshoz
-
400g tej224 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
100g edami sajt357 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
Összesen
2904
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
A gombóchoz
-
29.8g spenót5 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
3g vaj21 kcal
-
7.5g tej4 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
2.7g zsemle7 kcal
A mártáshoz
-
19.9g tej11 kcal
-
5g füstölt sajt16 kcal
-
5g edami sajt18 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
5g főzőtejszín7 kcal
-
1.5g finomliszt5 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1.5g fehérbor1 kcal
Összesen
143
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.9 g
Zsír
-
Összesen 45.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2020 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 543 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 187.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 840 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 525 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 255 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 329 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6124 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13433 micro
Összesen
727
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.8 g
Zsír
-
Összesen 183.1 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1059 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8080 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 2173 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 1482 mg
-
Nátrium 3776 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 179.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 751.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3360 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 127 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 2100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1019 micro
-
Kolin: 734 mg
-
Retinol - A vitamin: 1318 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24496 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53731 micro
Összesen
2904
kcal
- 10% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1218 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2672 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A gombóchoz
-
4 gerezd fokhagyma
-
6 dkg vaj
-
1.5 dl tej
-
1 kávéskanál só
-
7 evőkanál finomliszt
-
4 db tojás
-
1 db zsemle
A mártáshoz
-
4 dl tej
-
10 dkg füstölt sajt
-
10 dkg edami sajt
-
4 dkg vaj
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 dl főzőtejszín
-
30 ml fehérbor
Elkészítés
A gombóchoz
- A spenót szárát lecsípkedjük, megmossuk és forrásban lévő vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, kicsit kinyomkodjuk a levét és durvára vágjuk.
- Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk és az áttört fogkhagymát megfuttatjuk rajta. A spenótot beleforgatjuk.
- A zsemlét kb. 2 cm-es kockára vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.Még melegen egy nagyobb tálba tesszük és forró tejjel leöntjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tojást és aspenótot belekeverjük. Sűrű, nokedliszerű masszátkapunk. Ha hígabb lett, még egy kis liszttel sűrítjük.
- Pingponglabdányi gombócokat formálunk belőle és forrásban lévő, sós vízben kb. 10perc alatt megfőzzük.
- Közben elkészítjük a sajtmártást:
- Ehhez a tejet felforraljuk és a kétféle reszelt sajtot felolvasztjuk benne.
- Egy nagyobb lábasban a vajat szintén felolvasztjuk és a lisztet enyhén megpirítjuk benne (kb. 1 perc). Félidőben beledobjuk a zúzott fokhagymát. A sajtos tejet ráöntjük és kézi habverővel folyamatosan kevergetvebesűrítjük.
- Tejszínnel dúsítjuk. Sóval,őrölt fehérborssal és a fehérborral ízesítjük. Simább állag elérése érdekébenérdemes átszűrni.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 383
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 25274
- Feltöltés dátuma: 2009. május 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A legfrissebb Prima Konyha Magazinban találtam ezt a receptet. Egy újabb változat spenótra. Kicsit pepecselős, de megéri!