r
Nosalty Logó

Spenótgombóc sajtszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótgombóc sajtszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

A mártáshoz

Összesen 727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

A mártáshoz

Összesen 2904 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A gombóchoz

A mártáshoz

Összesen 143 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2020 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    543 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    371 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    525 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6124 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13433 micro
Összesen 727 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1059 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8080 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    2173 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    3776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3360 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    2100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1019 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1318 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24496 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53731 micro
Összesen 2904 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1218 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2672 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A mártáshoz

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A spenót szárát lecsípkedjük, megmossuk és forrásban lévő vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, kicsit kinyomkodjuk a levét és durvára vágjuk.
  2. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk és az áttört fogkhagymát megfuttatjuk rajta. A spenótot beleforgatjuk.
  3. A zsemlét kb. 2 cm-es kockára vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.Még melegen egy nagyobb tálba tesszük és forró tejjel leöntjük. Sózzuk, borsozzuk. A lisztet, a tojást és aspenótot belekeverjük. Sűrű, nokedliszerű masszátkapunk. Ha hígabb lett, még egy kis liszttel sűrítjük.
  4. Pingponglabdányi gombócokat formálunk belőle és forrásban lévő, sós vízben kb. 10perc alatt megfőzzük.
  5. Közben elkészítjük a sajtmártást:
  6. Ehhez a tejet felforraljuk és a kétféle reszelt sajtot felolvasztjuk benne.
  7. Egy nagyobb lábasban a vajat szintén felolvasztjuk és a lisztet enyhén megpirítjuk benne (kb. 1 perc). Félidőben beledobjuk a zúzott fokhagymát. A sajtos tejet ráöntjük és kézi habverővel folyamatosan kevergetvebesűrítjük.
  8. Tejszínnel dúsítjuk. Sóval,őrölt fehérborssal és a fehérborral ízesítjük. Simább állag elérése érdekébenérdemes átszűrni.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 25274
  • Feltöltés dátuma: 2009. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfrissebb Prima Konyha Magazinban találtam ezt a receptet. Egy újabb változat spenótra. Kicsit pepecselős, de megéri!  

Hozzávalók

A gombóchoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...