r
Nosalty Logó

Spéculoos - Belga keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Spéculoos - Belga keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 707 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1979 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1084 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    239 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 2825 kcal
  • 7% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 447 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük az első öt hozzávalót.
  2. Egy másik tálban robotgéppel összedolgozzuk a puha vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást is.
  3. A lisztes keveréket hozzászórjuk a vajas-cukros-tojásos masszához. Először fakanállal keverjük, majd kézzel összeállítjuk belőle a tésztát.
  4. Folpackba csomagolva 1 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten nyújtható állagúra melegedni.
  6. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
  7. Enyhén lisztes deszkán, enyhén lisztezett nyújtófával fél cm vékonyra nyújtjuk a tésztát. Ha szeretnénk bele mintát, akkor egy tiszta, horgolt terítőt ráterítünk, párszor átgurítgatjuk rajta a nyújtófát, majd óvatosan lehúzzuk a tésztáról a terítőt (készíthetünk ágmintákat is, tisztára mosott és megszárított tujalevelek segítségével). Lisztbe mártott formákkal különböző alakú kekszeket szúrunk ki, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk (2 tepsit készítsünk elő).
  8. Mérettől függően kb. 8-10 perc alatt sülnek meg a kekszek. Várjuk meg, amíg kihűlnek, és csak utána szedjük le őket a tepsiről.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8317
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisfiam nagyon szeret segíteni a konyhában. Legjobban a nyújtható, szaggatható sütiket kedveli, ezek elkészítése igazi élmény neki. Nagy kedvence a mézeskalács, a közelgő ünnepeket juttatja eszébe. Idén, advent első vasárnapján egy új receptet próbáltunk ki, ami bár nem mézzel készül, de a fűszereknek köszönhetően kellemes karácsonyi illatot áraszt. A tészta elkészítése nagyon egyszerű, a minták készítése külön élmény, mindenkinek szívből ajánljuk! A végeredmény pazar, legközelebb dupláznom kell az adagokat, ha a sütisdobozba is szeretnék eltenni pár darabot. A tészta receptje a Stahl magazin 2010. téli számából származik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...