r
Nosalty Logó

Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3088.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    1993 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    543 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    3000 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8634 micro
Összesen 667 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6177.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1056 mg
  • Nátrium
    3987 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    879.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    799 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1086 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    570 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    5999 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17269 micro
Összesen 1333 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót beletesszük egy lábasba, teszünk rá egy darab vajat, szórunk rá lisztet, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük, belemorzsoljuk a húsleves kockát, és szórunk rá egy kevés cukrot.
  2. Az újhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát, a petrezselymet aprítjuk, a spárgát daraboljuk, és a lábasba tesszük. Időnként kavargatjuk, pótoljuk a vizet, majd öntünk hozzá tejet, és a végén egy kevés tejfölt.
  3. Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütjük a virslit.
  4. Egy mélytányérba merünk a főzelékből, rátesszük a két db virslit, egy kanál tejfölt, és vágunk rá medvehagymát.
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1863
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Borsófőzelék egy kicsit másképp.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...