r
Nosalty Logó

Spárgás egytál

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
koszider
Spárgás egytál
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

spárga

öntet

670
Kalória
40.8g
Fehérje
29.5g
Szénhidrátok
44.2g
Zsír
435.1g
Víz
329.2g
Koleszterin
6.2g
Rost
8.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

spárga

öntet

Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

spárga

öntet

Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

spárga

öntet

Összesen 101 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    577 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    435.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1476 micro
Összesen 670 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    163.3 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5151.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    1188 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    2307 mg
  • Nátrium
    1067 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1740.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    244 micro
  • K vitamin:
    321 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    579 micro
  • Kolin:
    1005 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    3967 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    5904 micro
Összesen 2678 kcal
  • 7% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

spárga

  1. Az újkrumplit megpucoljuk és félbe-negyedbe vágjuk. A spárga fás végét levágjuk, alaposan megmossuk és 4-5 cm-es darabokra felvágjuk. (A zöld spárgát nem kell hámozni.) A csirkemellet felkockázzuk. A paradicsomokat elfelezzük.
  2. Egy nagy fazékban vizet forralunk, amit megsózunk. Ha van krumplisütő kosarunk, abba tesszük a darabolt újkrumplit, és kb. 3 percig előfőzzük - csak addig, míg kissé üveges lesz. (Ha nincs ilyen kosarunk, csak beleszórjuk a vízbe, és a végén lehalásszuk.) Szikkadni kiterítjük.
  3. Most kevés cukrot is teszünk a továbbra is fövésben lévő vízbe, és 10 percig előfőzzük benne a darabolt spárgát. Ezt is leszűrjük, és szikkadni hagyjuk.
  4. Közben egy kanál zsíron átsütjük a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk.
  5. Egy tepsit vagy sütőtálat kizsírozunk, beleszórjuk a krumplit (kicsit meg is sózhatjuk), elosztjuk rajta a spárgát, majd csirkemellkockákat is. A csirkemell szaftját is rálocsoljuk. Rárakjuk a paradicsomokat. Megöntözzük a mártással, sajttal megszórjuk, fóliával lefedjük, és kb. 40 percig sütjük. Levesszük a fóliát, és ha nem pirult volna meg, kb. 10 perc alatt rápirítjuk a sajtot.

öntet

  1. Az egész tojásokat alaposan elkeverjük a tejszínnel, sózzuk-borsozzuk. A sajtot lereszeljük - ez kerül a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Imádom a spárgát, és vadászok a receptekre. Ezt valamelyik gasztromagazinban láttam, de már nem tudom, melyikben. Tettem hozzá csirkemellet, hogy komplett fogás legyen.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!