Spárgára húzott fasírt
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A fasírthoz
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g zsemlemorzsa53 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
233g zöldspárga33 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A körethez
-
200g újkrumpli123 kcal
-
13g füstölt szalonna87 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
17g víz0 kcal
Összesen
1425
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A fasírthoz
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
700g zöldspárga98 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A körethez
-
600g újkrumpli370 kcal
-
40g füstölt szalonna262 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
4278
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
A fasírthoz
-
13.9g darált sertéshús25 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
1.9g zsemlemorzsa7 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.1g petrezselyem1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
32.5g zöldspárga5 kcal
-
11.8g napraforgó olaj105 kcal
A körethez
-
27.8g újkrumpli17 kcal
-
1.9g füstölt szalonna12 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.3g vaj17 kcal
-
0.7g olívaolaj7 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.3g víz0 kcal
Összesen
199
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 126.5 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 967.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 397.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 271 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 327 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 143 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1529 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2090 micro
Összesen
1425
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 97.4 g
Zsír
-
Összesen 379.4 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 108 g
-
Koleszterin 513 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2902.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 398 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1416 mg
-
Nátrium 663 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1191.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 814 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 115 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 981 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 463 micro
-
Kolin: 509 mg
-
Retinol - A vitamin: 429 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 4587 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6269 micro
Összesen
4278
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
199
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
4 ek zsemlemorzsa
-
1 tk kakukkfű
-
1 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
10 db zöldspárga
A körethez
-
60 dkg újkrumpli
-
4 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
2 ek olívaolaj
-
petrezselyem ízlés szerint
-
0.5 dl víz
Elkészítés
A fasírthoz
- A spárgát az itt leírt módon előkészítjük és előfőzzük.
- A darált húst a fűszerekkel, a zsemlemorzsával, a tojással összegyúrjuk.
- Tíz egyenlő részre osztjuk a húst és az előfőzöttspárgasípokra nyomkodjuk.
- Zsemlemorzsába forgatjuk a spárgás nyársakat. Forró olajban kisütjük.
- A körethez az újburgonyát alaposan megmossukés serpenyőbe tesszük (héjastól).
- Hozzáadjuk a vajat, az olívaolajat, a szalonnát, a sót és kb. 0,5 dl vizet.
- Fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhul. Párolás közben ha szükséges, pótoljuk a vizet. Végül pirítjuk a burgonyát.
- Miután elkészült, megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2580
- Feltöltés dátuma: 2011. május 25.
Ajánló
A spárgára húzott fasírtot a pirított újburgonyára szedve kínáljuk. Friss zöldsaláta illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kakukkfüves darált húst az előfőzött spárgasípra nyomkodjuk, zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük. Valójában jobb lett, mint amire számítottam. A roppanós spárga a zsemlemorzsától kap még egy kis ropogósságot.