r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves vajgaluskával

Zoli
Spárgakrémleves vajgaluskával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

leveshez

galuskához

201
Kalória
5.2g
Fehérje
9g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
343.1g
Víz
72.4g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 802 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír

leveshez

galuskához

Összesen 46 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    343.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 201 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    70 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4074.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    3283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    413 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2783 micro
Összesen 802 kcal
  • 1% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    79.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 46 kcal

Elkészítés

leveshez

  1. A spárgasípokat megmossuk, és a végéből kb. három centit levágunk. Lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd óvatosan kiszedjük egy tálra hűlni.
  2. Amikor kézmelegre lehűlt, a koronájánál négy-öt centire levágjuk, és félretesszük. A többi részét két-három centis darabokra vágjuk, és visszatesszük a főzővízbe, és a fűszerekkel együtt készre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. Amíg a leves hűl, elkészítjük a vajgaluska tésztáját. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a feltört tojást. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát. Nokedli állagú tésztát készítünk belőle.
  4. A lehűlt levest leturmixoljuk, és visszatesszük a fazékba forrni. Amikor forr, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a vajgaluska tésztáját, és megfőzzük. Beletesszük a félretett spárga koronákat. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt.
  5. Tálaláskor tépőpetrezselyemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nagyon szeretjük a spárgát, és most itt a szezonja. A színhatás miatt zöldet vettem, szerintem ez finomabb is. Régen nem készítettem már vajgaluskát, ezért most ez lett a levesbetét. A tálaláskor díszítésként tépőpetrezselymet használtam.

További receptek

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...