Spárgakrémleves vajgaluskával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
leveshez
-
125g zöldspárga18 kcal
-
0g oregánó1 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
250g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
galuskához
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
leveshez
-
500g zöldspárga70 kcal
-
1g oregánó3 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
100g növényi tejszín251 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
galuskához
Összesen
802
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
leveshez
-
28.8g zöldspárga4 kcal
-
0.1g oregánó0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
5.8g növényi tejszín14 kcal
-
57.6g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
galuskához
Összesen
46
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1018.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 821 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 343.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 696 micro
Összesen
201
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 70 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4074.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 3283 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1372.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 556 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 156 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 219 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 413 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1689 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2783 micro
Összesen
802
kcal
- 1% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 25 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
Összesen
46
kcal
Hozzávalók
leveshez
-
50 dkg zöldspárga
-
1 kk oregánó
-
1 kk kakukkfű
-
1 dl növényi tejszín
-
1 l víz
-
1 kávéskanál só
galuskához
Elkészítés
leveshez
- A spárgasípokat megmossuk, és a végéből kb. három centit levágunk. Lobogó sós vízben néhány percig blansírozzuk, majd óvatosan kiszedjük egy tálra hűlni.
- Amikor kézmelegre lehűlt, a koronájánál négy-öt centire levágjuk, és félretesszük. A többi részét két-három centis darabokra vágjuk, és visszatesszük a főzővízbe, és a fűszerekkel együtt készre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
- Amíg a leves hűl, elkészítjük a vajgaluska tésztáját. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a feltört tojást. Megsózzuk, és belekeverjük a zabkorpát. Nokedli állagú tésztát készítünk belőle.
- A lehűlt levest leturmixoljuk, és visszatesszük a fazékba forrni. Amikor forr, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a vajgaluska tésztáját, és megfőzzük. Beletesszük a félretett spárga koronákat. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejszínt.
- Tálaláskor tépőpetrezselyemmel díszítjük.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2795
- Feltöltés dátuma: 2015. június 07.
Ajánló
Nagyon finom és könnyű leves. A diétázáshoz is megfelelő.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
Nagyon szeretjük a spárgát, és most itt a szezonja. A színhatás miatt zöldet vettem, szerintem ez finomabb is. Régen nem készítettem már vajgaluskát, ezért most ez lett a levesbetét. A tálaláskor díszítésként tépőpetrezselymet használtam.