Spárgakrémleves sajtos polentagombóccal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
167g zöldspárga23 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
18 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
233g víz0 kcal
Sajtos polentagombóc
Összesen
686
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
500g zöldspárga70 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
15g kukoricaliszt54 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
700g víz0 kcal
Sajtos polentagombóc
Összesen
2059
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Leves
-
20.7g zöldspárga3 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
8.3g burgonya5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
6.2g tejföl12 kcal
-
0.6g kukoricaliszt2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
0.2g olívaolaj1 kcal
-
29g víz0 kcal
Sajtos polentagombóc
Összesen
85
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 36.7 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1172.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 333 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 137 mg
-
Foszfor 431 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 600.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 333 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 277 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 638 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1740 micro
Összesen
686
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 110.2 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3517.7 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1000 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 1294 mg
-
Nátrium 720 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1802.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 998 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 160 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 323 micro
-
Kolin: 177 mg
-
Retinol - A vitamin: 830 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 1914 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5219 micro
Összesen
2059
kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 145.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
Leves
-
1 csomag zöldspárga
-
1 db vöröshagyma
-
2 közepes db burgonya
-
2 ek ételízesítő
-
1.5 dl tejföl
-
1 evőkanál kukoricaliszt
-
1 teáskanál cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
5 dkg vaj
-
0.5 ek olívaolaj
-
7 dl víz
Sajtos polentagombóc
Elkészítés
Leves
- A spárga fás részét törjük le, de ne dobjuk ki, mert kell az alapléhez. A bimbót vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel.
- A vöröshagymát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a krumplit, a letört részt, és a feldarabolt spárgát, majd szórjuk meg a cukorral, az ételízesítővel és egy csipet szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk alaposan össze.
- Ezután öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára, majd a fás szárrészt szedjük ki a levesből, és dobjuk ki. A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, és egy kevés levessel, majd öntsük a levesbe, és botmixerrel pépesítsük, vagy turmixoljuk le.
- Ezután egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen, majd tegyük vissza a tűzhelyre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Sajtos polentagombóc
- Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, keverjük hozzá a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött, és elválik az edény falától, vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
- Amikor már éppen csak langyos, reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, majd keverjük alaposan össze. Ezután vizes kézzel, formázzunk diónyi gombócokat a masszából, és tálalásig tegyük félre. (ne tegyük bele a levesbe, mert különben szétázik) Tálaláskor merjük a levest tányérba, helyezzük bele a polentagombócot, majd úgy kínáljuk.
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1053
- Feltöltés dátuma: 2023. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept