r
Nosalty Logó

Spárgakrémleves sajtos polentagombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Spárgakrémleves sajtos polentagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtos polentagombóc

Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtos polentagombóc

Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Leves

Sajtos polentagombóc

Összesen 85 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1740 micro
Összesen 686 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1000 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    1294 mg
  • Nátrium
    720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1802.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    323 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5219 micro
Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Leves

Sajtos polentagombóc

Elkészítés

Leves

  1. A spárga fás részét törjük le, de ne dobjuk ki, mert kell az alapléhez. A bimbót vágjuk le, és tegyük félre, a szárrészt pedig daraboljuk fel.
  2. A vöröshagymát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a krumplit, a letört részt, és a feldarabolt spárgát, majd szórjuk meg a cukorral, az ételízesítővel és egy csipet szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk alaposan össze.
  4. Ezután öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára, majd a fás szárrészt szedjük ki a levesből, és dobjuk ki. A tejfölt keverjük simára a kukoricaliszttel, és egy kevés levessel, majd öntsük a levesbe, és botmixerrel pépesítsük, vagy turmixoljuk le.
  5. Ezután egy szitán szűrjük át, hogy szép selymes legyen, majd tegyük vissza a tűzhelyre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.

Sajtos polentagombóc

  1. Egy serpenyőbe öntsük bele a vizet, keverjük hozzá a kukoricadarát, sózzuk, borsozzuk, és állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Amikor már kellően besűrűsödött, és elválik az edény falától, vegyük le a tűzről, és hűtsük langyosra.
  2. Amikor már éppen csak langyos, reszeljük hozzá a sajtot, adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget, majd keverjük alaposan össze. Ezután vizes kézzel, formázzunk diónyi gombócokat a masszából, és tálalásig tegyük félre. (ne tegyük bele a levesbe, mert különben szétázik) Tálaláskor merjük a levest tányérba, helyezzük bele a polentagombócot, majd úgy kínáljuk.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1053
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Leves

Sajtos polentagombóc

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...