Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Monique
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g zöldspárga35 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
125g bacon491 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
801
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
500g zöldspárga70 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g bacon983 kcal
-
100g kenyér274 kcal
Összesen
1604
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
46.7g zöldspárga7 kcal
-
20.6g tojás26 kcal
-
23.4g bacon92 kcal
-
9.3g kenyér26 kcal
Összesen
151
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 58.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 443 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2196.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 555 mg
-
Nátrium 1316 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 381 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1751 micro
Összesen
801
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 76.8 g
Zsír
-
Összesen 116.2 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 885 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4392.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1109 mg
-
Nátrium 2632 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 625.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 470 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 199 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 358 micro
-
Kolin: 763 mg
-
Retinol - A vitamin: 337 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3503 micro
Összesen
1604
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 104 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 147 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
151
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldspárga
-
4 db tojás
-
25 dkg bacon
-
2 szelet kenyér
Elkészítés
- A bacon szalonnát felkockázzuk, és kis lángon egy serpenyőbentetszés szerint ropogósra megsütjük.
- Amíg a szalonna sül, megmossuk a spárgákat, ha fásnak találjuk a szárvégeit, akkor azokatvágjuk le, és dobjuk ki. A spárgákat egy edénybe főzzük puhára, ez a forrástól számítva kb. 5-8percetjelent. A főzési idő a spárga vastagságától. Minél vékonyabb, annál gyengébb és finomabb is.Ne főzzük túl, mert akkor nagyon lágy lesz, inkábbkicsit "roppanós" maradjon. Óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük, szedjük ki a vízből, és csöpögtessük le.
- A vizet, amibena spárgákat főztük, újra forraljuk fel, majdtegyük bele a megmosott tojásokat egy kissóval. Énkb. 4-5 percet szoktam főzni,mert jobban szeretem, ha félig lágy méga tojás sárgája.
- A kenyereket tegyük be a kenyérpirítóba.
- A meleg spárgákat osszuk kétfelé, és halmozzuk egy tányérra, majd a megpucolt tojásokat, félbevágva, még melegen helyezzük rá. Atetejére szórjuk rá a sült baconokat, és az egészet locsoljuk meg a szalonna kisült zsírjával.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2490
- Feltöltés dátuma: 2013. április 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Monique
73 recept
Évekkel ezelőtt egy étteremben fogyasztottam meleg spárgasalátát, amiben volt gomba, pármai sonka és tojás. Mivel én a gombáért nem rajongok, gondoltam azt kihagyom, és a sonkát helyettesítem baconnal. Hát, mit mondjak... mennyei az ízkavalkád! :) Jó étvágyat hozzá!