r
Nosalty Logó

Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Monique
Spárga-tojás-bacon saláta pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    38.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 801 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    76.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4392.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    2632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    763 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1573 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3503 micro
Összesen 1604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bacon szalonnát felkockázzuk, és kis lángon egy serpenyőbentetszés szerint ropogósra megsütjük.
  2. Amíg a szalonna sül, megmossuk a spárgákat, ha fásnak találjuk a szárvégeit, akkor azokatvágjuk le, és dobjuk ki. A spárgákat egy edénybe főzzük puhára, ez a forrástól számítva kb. 5-8percetjelent. A főzési idő a spárga vastagságától. Minél vékonyabb, annál gyengébb és finomabb is.Ne főzzük túl, mert akkor nagyon lágy lesz, inkábbkicsit "roppanós" maradjon. Óvatosan, vigyázva, hogy ne törjük, szedjük ki a vízből, és csöpögtessük le.
  3. A vizet, amibena spárgákat főztük, újra forraljuk fel, majdtegyük bele a megmosott tojásokat egy kissóval. Énkb. 4-5 percet szoktam főzni,mert jobban szeretem, ha félig lágy méga tojás sárgája.
  4. A kenyereket tegyük be a kenyérpirítóba.
  5. A meleg spárgákat osszuk kétfelé, és halmozzuk egy tányérra, majd a megpucolt tojásokat, félbevágva, még melegen helyezzük rá. Atetejére szórjuk rá a sült baconokat, és az egészet locsoljuk meg a szalonna kisült zsírjával.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2490
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Évekkel ezelőtt egy étteremben fogyasztottam meleg spárgasalátát, amiben volt gomba, pármai sonka és tojás. Mivel én a gombáért nem rajongok, gondoltam azt kihagyom, és a sonkát helyettesítem baconnal. Hát, mit mondjak... mennyei az ízkavalkád! :) Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...