Spárga alaprecept
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 0% Zsír
A spárgához
-
250g zöldspárga35 kcal
-
1000g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
70
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 0% Zsír
A spárgához
-
500g zöldspárga70 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
141
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 0% Zsír
A spárgához
-
19.9g zöldspárga3 kcal
-
79.7g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
Összesen
6
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 99% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 431 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 1162.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 786 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1243 micro
Összesen
70
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 99% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 862 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 2324.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2485 micro
Összesen
141
kcal
- 0% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 99% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 7 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 92.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
6
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A spárgához
-
1 csomag zöldspárga
-
2 l víz
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ek olívaolaj
Elkészítés
A spárgához
- Vásárláskor fontos, hogy a spárgánk kellemes illatú és feszes legyen, a teteje pedig ne legyen szétnyílva. A vékonyabb szálak általában zsengébbek, érdemes ezeket választani.
- Az erősebb ízű zöld spárgát, ha zsenge, nem kell pucolni, elég kézzel eltörni nagyjából az alsó harmadánál.
- A spárga felső harmadát ezután dobjuk lobogó, sós vízbe kb. 0,5-1 percre.
- Ezután óvatosan távolítsuk el a spárgát a vízből, és tegyük jeges vízbe pár percre - ez megállítja a főzés folyamatát, a zöld spárga pedig megőrzi színét.
- A spárga már így is fogyasztható, salátákban például ilyen ressen az igazi, mi viszont imádjuk picit megpirítva.
- Ehhez serpenyőben forrósítsunk kevés olívaolajat, majd egy-két percig pirítsuk folyamatos rázás mellett. Közben sózzuk-borsozzuk, és már fogyaszthatjuk is.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4882
- Feltöltés dátuma: 2021. május 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A spárga az egyik legklasszabb szezonális zöldségünk, amit abban az 1-2 hónapban, amikor terem, annyiszor próbálunk enni, amennyiszer csak lehet. Mutatjuk, mi a tökéletes spárga titka!