r
Nosalty Logó

Spanyol burgonyasaláta tonhallal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Spanyol burgonyasaláta tonhallal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1558 micro
  • β-karotin
    3918 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    237.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    969 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7077.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2164 mg
  • Nátrium
    3641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    1019 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    9347 micro
  • β-karotin
    23507 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    9005 micro
Összesen 3366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    424 micro
  • β-karotin
    1066 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 35-40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk hűlni, majd kockákra vágjuk.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borsót, és további 5 percig főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  3. A tonhalat leszűrjük, majd villával apróra tépkedjük. A tojást meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  4. A majonézt simára kavarjuk a joghurttal és a citromlével. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. A dresszinget a többi hozzávalókhoz öntjük, jól elkeverjük, és pár órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1634
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom spanyol tapas-recept. A salátához adhatunk zöld vagy fekete olajbogyókat is. Az egyszerű majonéz helyett használhatunk aiolit is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...