r
Nosalty Logó

Spaghetti Cacio e Pepe

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Spaghetti Cacio e Pepe
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 619 kcal
  • 20% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1238 kcal
  • 20% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 376 kcal
  • 20% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1792.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 619 kcal
  • 20% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3584.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    1008 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    1094 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 1238 kcal
  • 20% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 8% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 376 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spaghettit főzzük sós vízben fogkeményre, azaz "al dente". (Barilla tésztánál 8 perc, De Cecco esetében 12 perc.)
  2. A pecorino sajtotőröljük le. Ha sajtreszelővel készítjük, akkor a legapróbb reszeléket próbáljuk meg elérni.
  3. Ha tészta megfőtt, csak csepegtessük le, és forrón tegyük egy keverőtálba. Adjunk hozzá kb. 1 dl főzővizet.
  4. Szórjuk meg a reszelt pecorino sajttal és gazdagon adjunkhozzá frissen őrölt feketeborsot, majd addig forgassuk a tésztát a tálban, amíg a sajt krémes bevonatot képez rajta.
  5. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5710
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Ajánló

Kezdő szakácsoknak ragyogó választás elindulni az olasz tészták varázslatos világába. Ha nem akarunk sokat pepecselni a konyhában, de mégis meleg ételre vágyunk, tökéletes választás. Ha valakinek önmagában túlságosan egyszerű, vagy natúr lenne, adhatunk hozzá pirított sovány sonkát, illetve különböző pirított zöldségeket is. Figyeljünk azonban arra, hogy a pecorino sajt meglehetősen sós, így további adalékok esetében mindenképpen olyan anyagokat válasszunk, melyek sótartalma minimális.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spaghetti Cacio e Pepe
Kornél 167 recept

A 10 perces vacsorák egyike. Rendkívül egyszerű, de laktató tésztaétel. Nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...