adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
235g közönséges tök32 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
50
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
940g közönséges tök127 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
198
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
99.2g közönséges tök13 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
20
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 53 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 157.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
50
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 133 mg
-
Foszfor 214 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 629.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 601 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1935 micro
Összesen
198
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 53.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 23 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 204 micro
Összesen
20
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tököt jó alaposan megsikáljuk. Leitatjuk róla a vizet, és ketté vágjuk. Kanállal kiszedjük belőle a magokat.
- A vágott felével lefelé tepsibe tesszük, és megsütjük. (Akkor jó, ha a kést már gond nélkül át tudjuk döfni rajta.)
- Kivesszük a sütőből, és félretesszük, amíg lehűl.
- Egy villa segítségével kikaparjuk a közepét. (Ez a tök magától szálasra esik szét.)
- Sózzuk, és kevés olívaolajjal átkeverjük. Bármilyen paradicsomos mártással tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 18735
- Feltöltés dátuma: 2012. március 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
Kolléganőm áradozott a spagetti-tökről (spaghetti squash). Gondoltam kipróbálom.