Sózott lazac
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
175
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1055
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1958.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 348 mg
-
Nátrium 1521 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 100.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 580 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 126 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
175
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 368 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11750.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 216 mg
-
Foszfor 2088 mg
-
Nátrium 9127 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 604.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 33 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3480 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 757 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1055
kcal
- 20% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
D vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1412.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 1097 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 418 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
127
kcal
Elkészítés
- A lazacot megmossuk, és jól felszárítjuk, hogy ne maradjon rajta víz.
- A cukrot a sóval összekeverjük, és a hal mindkét oldalát finoman bedörzsöljük. Tányérra tesszük, frissen tartófóliával légmentesen befedjük.
- 24 órára hűtőbe tesszük.
- A maradék sót egyszerűen töröljük le róla, és szeleteljük.
- Tálalhatjuk kapribogyóval, mint én, de szójaszósszal is nagyon finom. Adhatunk hozzá tormaszószt is.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1824
- Feltöltés dátuma: 2016. március 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
A hal sózása óriási tradíció Oroszországban. Minden valamire való háziasszony sóz otthon halat a családnak. Fontos, hogy a lazac friss legyen, és természetesen ellenőrzött, mivel nyersen fogjuk enni. Bőrrel együtt sózzuk, egészben. A receptet felezhetjük is, ne tároljuk három napnál tovább.