Sóscitromos zöldbabsaláta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
P.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
A salátához
-
200g zöldbab55 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A tálaláshoz
-
100g mozzarella299 kcal
-
100g kenyér274 kcal
Összesen
726
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2461 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 723 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 973 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 309.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 88 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 161 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 174 micro
-
α-karotin 122 micro
-
β-karotin 727 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1176 micro
Összesen
726
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 75.5 g
Zsír
-
Összesen 70.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4922.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 1446 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 228 mg
-
Foszfor 1176 mg
-
Nátrium 1946 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 619.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 484 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 176 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 321 micro
-
Kolin: 138 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 244 micro
-
β-karotin 1453 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2352 micro
Összesen
1452
kcal
- 8% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 469.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 224 micro
Összesen
137
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A salátához
- Serpenyőben olívaolajon fonnyasszuk 5-8 percig a babokat.
- Adjuk hozzá az összetört fokagymát, a gombát,a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk és pároljuk tovább - ha szükséges engedjünk alá kevés vizet.
- Ha a bab roppanósan puha, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vagy apróra vágott sós citromot (ezt inkább kis kockákra vágjuk, mint csíkokra a képen, jobban elvegyül), keverjük el.
- Reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk. (Ez most lemaradt a képről. Éhesek voltunk és feledékenyek.) Köretnek is kiváló.
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9114
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.
Ajánló
pH besorolás: erősen lúgosít!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
P.
171 recept
A sós citrom egyik felhasználása. Leginkább sültekhez keverik, épp ezért azt gondoltam, legyen egy kevésbé ismert módja inkább. Ehhez jött még a képbe a szegfűgomba, ami hatalmas körökben nő a kertben a sok eső és a sok napsütés után. Nos, finom volt. Szeretem a sós citromot.