r
Nosalty Logó

Sóscitromos zöldbabsaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Sóscitromos zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 1452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A salátához

A tálaláshoz

Összesen 137 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2461 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    727 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1176 micro
Összesen 726 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    1446 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    1176 mg
  • Nátrium
    1946 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    244 micro
  • β-karotin
    1453 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2352 micro
Összesen 1452 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Serpenyőben olívaolajon fonnyasszuk 5-8 percig a babokat.
  2. Adjuk hozzá az összetört fokagymát, a gombát,a tárkonyt, sózzuk, borsozzuk és pároljuk tovább - ha szükséges engedjünk alá kevés vizet.
  3. Ha a bab roppanósan puha, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vagy apróra vágott sós citromot (ezt inkább kis kockákra vágjuk, mint csíkokra a képen, jobban elvegyül), keverjük el.
  4. Reszelt sajttal és pirítóssal tálaljuk. (Ez most lemaradt a képről. Éhesek voltunk és feledékenyek.) Köretnek is kiváló.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9110
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 07.

Ajánló

pH besorolás: erősen lúgosít!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sós citrom egyik felhasználása. Leginkább sültekhez keverik, épp ezért azt gondoltam, legyen egy kevésbé ismert módja inkább. Ehhez jött még a képbe a szegfűgomba, ami hatalmas körökben nő a kertben a sok eső és a sok napsütés után. Nos, finom volt. Szeretem a sós citromot.

Hozzávalók

A salátához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...