r
Nosalty Logó

Sós pite egy tucat tojásfehérjéből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
witch
Sós pite egy tucat tojásfehérjéből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

303
Kalória
19.4g
Fehérje
24.8g
Szénhidrátok
14.4g
Zsír
324.2g
Víz
38.8g
Koleszterin
4.9g
Rost
6.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 1806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1945 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    5464 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    6259 micro
Összesen 1806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 65 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt gyújtsuk be, egy kapcsos tortaformát fújjunk be olajspray-vel.
  2. A burgonyát reszeljük le szálasra, keverjük el a liszttel, olajjal, sóval meg a tojásfehérjével. Öntsük a formába, és lapítgassuk el a kezünkkel úgy, hogy az oldalán is legyen belőle kb. 5 cm magasan.
  3. Rakjuk be a forrósütőbe, és addig süssük,amíg körben a szélénél megpirul(kb. 35-40 perc).
  4. Közben készítsük el a tölteléket. A felhevített olaj meg vaj keverékén pár perc alatt pároljuk puhára a kockára vágott hagymát ésaz ujjnyi karikára vágott spárgát csipetnyi sóval. Rakjuk félre hűlni.
  5. A 10 tojásfehérjét kicsit verjük fel, adjuk hozza a kurkumát, frissen őrölt borsot, a karikára vágott újhagymát, tejfölt, a kockára vágott sonkát,reszelt sajtot ésa kihűlt spárgát. Jól keverjük el, és öntsük bele az elősütött krumpli alapba, simítsuk el. A tetejére osszuk el a paradicsomot, a vágott felével felfele.
  6. Toljuk vissza a sütőbe, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Ha összegyűlt a mélyhűtőben megint a tojásfehérje a karácsonyi meg húsvéti sütés után, ez egy ötlet, hogy mire használjuk el.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes citrompite

Fanyar töltelékével és omlós tésztájával lehengerlő desszertélményt nyújt a citrompite. Ez szerencsére nem jelenti, hogy sokat kéne vele macerázni: meglehetősen egyszerű az ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!