Sós pite egy tucat tojásfehérjéből
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
83g burgonya48 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
2g vaj12 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
83g zöldspárga12 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
67g tojásfehérje35 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
8g sonka12 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
77g újhagyma15 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
80g paradicsom14 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
500g burgonya289 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
10g vaj72 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
500g zöldspárga70 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
50g sonka69 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
480g paradicsom86 kcal
Összesen
1806
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
17.8g burgonya10 kcal
-
2.8g tojásfehérje1 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
17.8g zöldspárga2 kcal
-
1.8g vöröshagyma1 kcal
-
14.2g tojásfehérje7 kcal
-
3.6g sajt13 kcal
-
1.8g sonka2 kcal
-
5.3g tejföl11 kcal
-
16.3g újhagyma3 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejéhez
-
17g paradicsom3 kcal
Összesen
65
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 338 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 324.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 130 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 91 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 911 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2058 micro
-
Lut-zea 1043 micro
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4960.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 1227 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 344 mg
-
Foszfor 1196 mg
-
Nátrium 2029 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.6 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1945 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1042 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 216 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 778 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 547 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 562 micro
-
α-karotin 516 micro
-
β-karotin 5464 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 12350 micro
-
Lut-zea 6259 micro
Összesen
1806
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 176.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 439 micro
-
Lut-zea 222 micro
Összesen
65
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 db tojásfehérje
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 ek olívaolaj
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
1 dkg vaj
-
1 ek olívaolaj
-
50 dkg zöldspárga
-
1 kis fej vöröshagyma
-
10 db tojásfehérje
-
5 dkg sonka
-
1.5 dl tejföl
-
5 db újhagyma
-
0.5 teáskanál kurkuma
A tetejéhez
Elkészítés
A tésztához
- A sütőt gyújtsuk be, egy kapcsos tortaformát fújjunk be olajspray-vel.
- A burgonyát reszeljük le szálasra, keverjük el a liszttel, olajjal, sóval meg a tojásfehérjével. Öntsük a formába, és lapítgassuk el a kezünkkel úgy, hogy az oldalán is legyen belőle kb. 5 cm magasan.
- Rakjuk be a forrósütőbe, és addig süssük,amíg körben a szélénél megpirul(kb. 35-40 perc).
- Közben készítsük el a tölteléket. A felhevített olaj meg vaj keverékén pár perc alatt pároljuk puhára a kockára vágott hagymát ésaz ujjnyi karikára vágott spárgát csipetnyi sóval. Rakjuk félre hűlni.
- A 10 tojásfehérjét kicsit verjük fel, adjuk hozza a kurkumát, frissen őrölt borsot, a karikára vágott újhagymát, tejfölt, a kockára vágott sonkát,reszelt sajtot ésa kihűlt spárgát. Jól keverjük el, és öntsük bele az elősütött krumpli alapba, simítsuk el. A tetejére osszuk el a paradicsomot, a vágott felével felfele.
- Toljuk vissza a sütőbe, és készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 74
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6544
- Feltöltés dátuma: 2013. április 19.
Ajánló
Más zöldséggel meg felvágottal is elkészíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Ha összegyűlt a mélyhűtőben megint a tojásfehérje a karácsonyi meg húsvéti sütés után, ez egy ötlet, hogy mire használjuk el.