r
Nosalty Logó

Sós pite egy tucat tojásfehérjéből

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Sós pite egy tucat tojásfehérjéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 1806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 65 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    911 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 303 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    2029 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1945 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1042 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    547 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    562 micro
  • α-karotin
    516 micro
  • β-karotin
    5464 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    12350 micro
  • Lut-zea
    6259 micro
Összesen 1806 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    439 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt gyújtsuk be, egy kapcsos tortaformát fújjunk be olajspray-vel.
  2. A burgonyát reszeljük le szálasra, keverjük el a liszttel, olajjal, sóval meg a tojásfehérjével. Öntsük a formába, és lapítgassuk el a kezünkkel úgy, hogy az oldalán is legyen belőle kb. 5 cm magasan.
  3. Rakjuk be a forrósütőbe, és addig süssük,amíg körben a szélénél megpirul(kb. 35-40 perc).
  4. Közben készítsük el a tölteléket. A felhevített olaj meg vaj keverékén pár perc alatt pároljuk puhára a kockára vágott hagymát ésaz ujjnyi karikára vágott spárgát csipetnyi sóval. Rakjuk félre hűlni.
  5. A 10 tojásfehérjét kicsit verjük fel, adjuk hozza a kurkumát, frissen őrölt borsot, a karikára vágott újhagymát, tejfölt, a kockára vágott sonkát,reszelt sajtot ésa kihűlt spárgát. Jól keverjük el, és öntsük bele az elősütött krumpli alapba, simítsuk el. A tetejére osszuk el a paradicsomot, a vágott felével felfele.
  6. Toljuk vissza a sütőbe, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6544
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Ajánló

Más zöldséggel meg felvágottal is elkészíthető.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha összegyűlt a mélyhűtőben megint a tojásfehérje a karácsonyi meg húsvéti sütés után, ez egy ötlet, hogy mire használjuk el.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...