Sós karamella
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
10g vaj72 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
4g víz0 kcal
-
2g habtejszín4 kcal
Összesen
173
kcal
- 0% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
40g vaj287 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
16g víz0 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
Összesen
692
kcal
- 0% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 22% Zsír
-
24.7g vaj177 kcal
-
61.7g cukor239 kcal
-
9.9g víz0 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
Összesen
427
kcal
- 0% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 0 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 6.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
173
kcal
- 0% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 34.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 39.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.2 g
-
Cukor 100 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 285 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
692
kcal
- 0% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 21.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 179 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
427
kcal
Hozzávalók
-
100 g cukor
-
2 ek víz
-
6 ml habtejszín ((minél zsírosabb, annál jobb) ha lányabb karamellt szeretnénk, többet is adhatunk hozzá)
Elkészítés
- Egy kis fazékba tesszük a vizet és a cukrot, és kis lángon összeolvasztjuk. Nem keverjük, csak rázogatjuk az edényt, hogy a cukor molekulái ne törjenek. Kis lángon gyöngyöztetjük, amíg a szép karamellszíne nem lesz.
- Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, óvatosan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt, finoman keverjük, amíg el nem elegyedik a szósszal.
- Pár percig kis lángon forraljuk, amíg a karamellünk teljesen homogén nem lesz.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 309
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 103674
- Feltöltés dátuma: 2013. július 21.
Ajánló
Keksz mellé, sajttorta tetejére, meleg tejjel elkeverve...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dacota
536 recept
Ismét külföldön, és mivel nem vagyok túl eredeti, akárcsak 4 éve, most is főzve ismerkedek. Ezt a receptet egy tűzrőlpattant francia lányzótól tanultam, aki sokfelé megfordult - többek között volt cukrásztanonc egy bangkoki szálloda éttermében is. Na azt, hogy a cukrot nem szabad keverni karamellkészítéskor, például ott tanulta.:) Világ életemben imádtam a karamellt, abban a ropogós formában, ahogy a Dobostortára tesszük, és ahogy grillázsként élvezzük - ez a sós verzió azonban most kiütötte az én kedvencemet. Egyszerűen nem lehet abbahagyni!