Sós-burgonyás rudak
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
38g burgonya22 kcal
-
38g sajt132 kcal
-
38g margarin269 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
A tetejére
Összesen
682
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1233.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 430 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 331 mg
-
Nátrium 406 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 543 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 522 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
682
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.6 g
Zsír
-
Összesen 202.3 g
-
Telített zsírsav 68 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 668 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4935.6 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 1720 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1325 mg
-
Nátrium 1622 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 319.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2171 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 2089 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 989 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 524 micro
Összesen
2727
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 164 mg
-
Nátrium 200 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 258 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
337
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A főtt krumplit összetörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sót ízlés szerint teszünk bele.
- A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.
- Tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal (vagy köménnyel, szezámmal, stb.).
- Vékony, kb. 0,5-1 cm széles csíkokra, majd kb. 4-5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis rudakat, és sütőben szép pirosas barnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 323
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 37304
- Feltöltés dátuma: 2011. március 22.
Ajánló
Gyerkőcöknek tea, felnőtteknek sör.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Akkor szoktam csinálni, amikor marad egy kis főtt krumpli, mondjuk ebédről. A lényeg, hogy mindenből ugyanannyi mennyiségű kell hozzá. Ez az adag 15 dkg-os adag. Nálam mindig a krumpli, illetve a sajt mennyiségétől függ az adag. Ha a rudak tetejét durvaszemű sóval szórjuk meg, akkor vigyázzunk, a tészta ne legyen túl sós!