r
Nosalty Logó

Sós-burgonyás rudak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sós-burgonyás rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2727 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    430 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 682 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    202.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    668 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4935.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    1720 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    989 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    524 micro
Összesen 2727 kcal
  • 12% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A főtt krumplit összetörjük, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Sót ízlés szerint teszünk bele.
  2. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.
  3. Tetejét megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal (vagy köménnyel, szezámmal, stb.).
  4. Vékony, kb. 0,5-1 cm széles csíkokra, majd kb. 4-5 cm hosszúságú rudakra vágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kis rudakat, és sütőben szép pirosas barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 323
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 37304
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 22.

Ajánló

Gyerkőcöknek tea, felnőtteknek sör.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Akkor szoktam csinálni, amikor marad egy kis főtt krumpli, mondjuk ebédről. A lényeg, hogy mindenből ugyanannyi mennyiségű kell hozzá. Ez az adag 15 dkg-os adag. Nálam mindig a krumpli, illetve a sajt mennyiségétől függ az adag. Ha a rudak tetejét durvaszemű sóval szórjuk meg, akkor vigyázzunk, a tészta ne legyen túl sós!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...