r
Nosalty Logó

Sörperec Mymotól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mymo
Sörperec Mymotól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 575 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5663.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    5444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 575 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 teáskanál szezámmag (sóval elkeverve, sópötty, stb.)

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a leírás sorrendjében összegyúrjuk, majd deszkán átgyúrjuk, és egy órát pihentetjük.
  2. A megkelt tésztából gombócot formálunk, ellapítjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
  3. A darabokat hengerekké sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk, és fél órán át meleg helyen kelesztjük.
  4. A pereceket gyöngyöző vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük (félidőben megfordítva), az alját a sós szezámmagba mártjuk, majd hagyjuk megszáradni.
  5. Amennyit frissen elfogyasztunk, azt sütőlapon 190°C-on 20 percig sütjük, a többit lefagyasztjuk(vagy ha egy-két napon belül még meg akarjuk sütni, akkor zacskóban tároljuk).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8670
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erdélyben isteni perecet sütnek az egyik kis boltban, és mivel ritkán járok ott, szerettem volna valami hasonlót sütni, ezért elkezdtem keresgélni, és végül ez hasonlított legjobban az elképzeltre. Nem csalódtam, nagyon finom lett. Azért kell lefagyasztani, mert ez később már nem jó, csak frissen. A receptet a tomakonyha blogon találtam, néhány dolgot megváltoztattam.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...