r
Nosalty Logó

Sörperec Mymotól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mymo
Sörperec Mymotól
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

  • 1 teáskanál szezámmag (sóval elkeverve, sópötty, stb.)
143
Kalória
2.4g
Fehérje
7.4g
Szénhidrátok
11.9g
Zsír
61.1g
Víz
10.7g
Koleszterin
1.3g
Rost
21.8mg
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 575 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 166 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1415.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    1361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5663.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    5444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    244.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 575 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókat a leírás sorrendjében összegyúrjuk, majd deszkán átgyúrjuk, és egy órát pihentetjük.
  2. A megkelt tésztából gombócot formálunk, ellapítjuk, majd 8 egyenlő részre vágjuk.
  3. A darabokat hengerekké sodorjuk, majd perec alakúra formázzuk, és fél órán át meleg helyen kelesztjük.
  4. A pereceket gyöngyöző vízben kb. 2 perc alatt megfőzzük (félidőben megfordítva), az alját a sós szezámmagba mártjuk, majd hagyjuk megszáradni.
  5. Amennyit frissen elfogyasztunk, azt sütőlapon 190°C-on 20 percig sütjük, a többit lefagyasztjuk(vagy ha egy-két napon belül még meg akarjuk sütni, akkor zacskóban tároljuk).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Erdélyben isteni perecet sütnek az egyik kis boltban, és mivel ritkán járok ott, szerettem volna valami hasonlót sütni, ezért elkezdtem keresgélni, és végül ez hasonlított legjobban az elképzeltre. Nem csalódtam, nagyon finom lett. Azért kell lefagyasztani, mert ez később már nem jó, csak frissen. A receptet a tomakonyha blogon találtam, néhány dolgot megváltoztattam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!