r
Nosalty Logó

Soros krémes Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Soros krémes Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 6633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Krém

Tetejére

Összesen 282 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    975.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1328 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.5 g

Zsír

  • Összesen
    337.4 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4877 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    1504 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    770.9 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2437 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1307 micro
Összesen 6633 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 282 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A tejben feloldjuk a szalalkálit. A lisztet, cukrot, tojásokat, vajat egy tálba tesszük. Hozzáöntjük a tejes szalalkálit, lassan, mert lehet nem fog mind kelleni. Alaposan átgyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Folpackba tekerjük, majd a hűtőbe tesszük pihenni 20 percre.
  2. 5 részre osztjuk, és lisztezett 34x20 cm nagyságú tepsiháton kisütjük. Kb. 10 perc egy lap. Minden lapot megtöltünk a krémmel. Tetejére az étcsokoládét felolvasztjuk a vajjal, simára keverjük. Végül a tetejére simítjuk.
  3. Igazán másnapra fog megpuhulni. Vizezett késsel szeleteljük.

Krém

  1. Kakaót, lisztet, tojássárgát egy edényben elkeverjük. Felöntjük a tejjel. Alacsony lángon sűrűre főzzük.
  2. A langyos vajat a porcukorral,és a vaníliás cukorral kikeverjük. Majd kanalanként hozzátesszük a kihűlt kakaós masszát.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 4132
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 28.

Ajánló

A legjobb, ha van gépi turmixunk, és a krémet azzal keverjük teljesen simára!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem az sem számít, ha nem csupán egy kavart tésztát kell készítenem, hanem épp gyúrnom kell, és lapokat kell sütögetnem....Ez a sütemény is egy ilyen, és a siker garantáltan nem marad el, ha valaki belekóstol, rabjává válik..... :-))))

Hozzávalók

Tészta

Krém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...