Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
581
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
Összesen
2322
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 44.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 315 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 781.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 486 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 230 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 267 micro
Összesen
581
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 176.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 1259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3127.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 1945 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 371.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 763 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 261 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 144 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 753 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1067 micro
Összesen
2322
kcal
- 13% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 164 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
195
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.)
- Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a mártást.
- 3 púpos ek zselatint 1,5- 2 dl vízzel feloldunk, felmelegítjük.
- Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
- Amíg a saláta hűl, gépsonkávak kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá fóliát tehetünk, úgy könnyebb kiszedni.
- A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).
- Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a marardék masszát. Befedjük a sonkával.
- Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.
- Receptkönyvben: 337
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 44922
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
Berdál Bernadett
14 recept
Nagyon mutatós, könnyű elkészíteni, és mellesleg finom is.