r
Nosalty Logó

Sonkás szűzérme sajt trióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Edit
Sonkás szűzérme sajt trióval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 547 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3278 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1815.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    822 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 547 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    334.6 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10894.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    512 mg
  • Foszfor
    3694 mg
  • Nátrium
    4930 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1658.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 3278 kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szűzérmét 1 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk , borsozzuk és fokhagymát reszelünk rá.
  2. 2 órát hagyjuk állni.
  3. Kevés zsiradékon hirtelen mindkét oldalát a húskorongoknak pirosra sütjük .
  4. Egy tepsibe sorakoztatjuk a húdarabokat, mindegyik tetejére egy vékony szelet sonkát teszünk.
  5. Melléöntjük a bort a tejszínt és a sütéskor megmaradt kevés zsiradékot.
  6. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 25 -30 percig sütjük 180 °C -on .
  7. Amíg sül a hús, a burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és négybe vágva vajon átsütjük .
  8. 30 perc után leveszzük a fóliát a húsról és ráreszeljük a három féle sajtot, és addig sütjük tovább, míg meg nem olvadnak. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6625
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 07.

Ajánló

Köretnek nem csak burgonya hanem rizs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű receptet . Nagyon hamar elkészül és még hamarabb el is fogy :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...