r
Nosalty Logó

Sonkás-pórés tésztarétes

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Sonkás-pórés tésztarétes
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

836
Kalória
41.1g
Fehérje
74.5g
Szénhidrátok
40.5g
Zsír
120.2g
Víz
81.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
7.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 836 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1673 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2116.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    120.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    726 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1268 micro
Összesen 836 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.2 g

Zsír

  • Összesen
    81 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4232.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1144 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    240.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    475 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1452 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2537 micro
Összesen 1673 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    486 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
  2. Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a pórét, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1-2 percig dinszteljük. Levesszük a tűzről. A póréhoz keverjük a parmezánt és 4 ek tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
  3. Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. A tésztát 2 kb. 25x35 cm lapra nyújtjuk. A pórés tölteléket elosztjuk a két lapra, elsimítjuk, majd a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. A rudakat a varrással lefelé az előkészített formába tesszük.
  5. A maradék tejszínt elkeverjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, majd a tésztára öntjük. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
  6. A vajat felolvasztjuk, a tésztát lekenjük a vajjal, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy finom tésztarecept. A tésztát tálalhatjuk parmezános-fűszeres tejfölös öntetettel meglocsolva.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejfölös-sonkás rakott tészta

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy étel, úgy hívták, hogy Szofilli fusilli. Nevét alkotójáról, azaz rólam és a felhasznált tésztáról, a fusilliról kapta. Talán  ez volt az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!