Sonkás-pórés tésztarétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g póréhagyma40 kcal
-
63g főtt sonka88 kcal
-
35 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
80g tészta297 kcal
-
25g tej14 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
836
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g póréhagyma81 kcal
-
125g főtt sonka175 kcal
-
71 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
160g tészta594 kcal
-
50g tej28 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
1673
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
34.4g póréhagyma9 kcal
-
14.4g főtt sonka20 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
11.5g parmezán sajt45 kcal
-
11.5g főzőtejszín15 kcal
-
18.4g tészta68 kcal
-
5.7g tej3 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
191
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 41.1 g
Zsír
-
Összesen 40.5 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2116.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 64 mg
-
Kálcium 733 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 120.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 303 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 237 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 726 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1268 micro
Összesen
836
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 82.2 g
Zsír
-
Összesen 81 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4232.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1466 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1144 mg
-
Nátrium 1300 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 148.9 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 240.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 605 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 475 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1452 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2537 micro
Összesen
1673
kcal
- 15% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 486 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 69 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 167 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 291 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
1.5 db póréhagyma
-
125 g főtt sonka
-
1 ek napraforgó olaj
-
100 ml főzőtejszín
-
50 ml tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
- A pórét megtisztítjuk, mossuk, gyűrűkre vágjuk. A sonkát kockákra vágjuk.
- Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, rászórjuk a pórét, kb. 3 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a sonkát, és további 1-2 percig dinszteljük. Levesszük a tűzről. A póréhoz keverjük a parmezánt és 4 ek tejszínt. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
- Egy tűzálló edényt kevés vajjal kikenünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- A tésztát 2 kb. 25x35 cm lapra nyújtjuk. A pórés tölteléket elosztjuk a két lapra, elsimítjuk, majd a rövidebb oldalánál fogva feltekerjük. A rudakat a varrással lefelé az előkészített formába tesszük.
- A maradék tejszínt elkeverjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük, majd a tésztára öntjük. Betoljuk a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük.
- A vajat felolvasztjuk, a tésztát lekenjük a vajjal, és további 20 perc alatt készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1657
- Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy finom tésztarecept. A tésztát tálalhatjuk parmezános-fűszeres tejfölös öntetettel meglocsolva.