r
Nosalty Logó

Sonkás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
samuraj
Sonkás kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Összesen 742 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Összesen 2955 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Összesen 174 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2681.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 742 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10725.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    757 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1289 mg
  • Nátrium
    8163 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    555.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    386 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    581 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4718 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1259 micro
Összesen 2955 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    277 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Elkészítés

Kalács tészta

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A liszteket a sóval egy tálban összekeverjük. A közepére egy mélyedést készítünk.
  3. Beletesszük a szoba hőmérsékletű kefirt és az élesztős tejet.
  4. Sima tésztává dagasztjuk, letakarva 40 percig kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 4-5 mm vastagra kinyújtjuk.

Sonkás töltelék

  1. Előző nap megfőzzük a sonkát vagy csülköt. Amíg a tészta kel, lefejtjük a csontról a húst, leszedjük a bőrt, azt nem muszáj beletenni.
  2. Aprítógépben a húst a kefirrel pépesre aprítjuk.
  3. Ízlés szerint borsozzuk.
  4. A snidlinget apróra vágjuk, és hozzáadjuk.
  5. Beleütjük a tojásokat, és az egészet jól elkeverjük.
  6. A kinyújtott tésztára egyenletesen elkenjük, szorosan felcsavarjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 1 órát kelesztjük, ha megkelt, a tetejét villával megszurkáljuk, és vízzel megkenjük.
  7. A 200 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 40 percig sütjük. Szúrópróbával vagy ,,kopogtatással'' ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha megsült, vízzel átkenjük, letakarjuk. Aki ropogósan szereti, az ne kenje le.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1633
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkás kalács
samuraj 9 recept

Húsvétra a családom már nem szerette volna a hagyományos sonka vagy csülök kenyérben variációt, ezért kitaláltam ezt a receptet, a kalács egy sós változatát. Húsvétvasárnap reggel megsütöttem, este már nem volt belőle. Én füstölt csülökből készítettem, mert nekem az szaftosabb.

Hozzávalók

Kalács tészta

Sonkás töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...