r
Nosalty Logó

Sonkába tekert spárga zöldfűszeres hagymamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Sonkába tekert spárga zöldfűszeres hagymamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Összesen 45 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2841 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    5054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1579 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    5520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8524 micro
Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Elkészítés

Spárga

  1. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
  2. Ezután ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt fehér borssal, kicsit forgassuk össze, majd hármasával tekerjük körbe a vékonyra szelelt sonkával.
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük egymásmellé a spárgacsomagokat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.

Zöldfűszeres hagymamártás

  1. A hagymát vágjuk fel apróra, majd öntsük fel az alaplével és a borral. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a kakukkfüvet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
  2. Ezután addig főzzük, míg a hagyma teljesen megpuhul, és kb. másfél deciliternyi lé marad csak alatta.
  3. Ezután botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.
  4. A lisztet keverjük simára a tejszínnel, majd öntsük hozzá az átpasszírozott hagymához. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt kissé sűrítsük be. (tálalásig fóliával lefedve tartsuk melegen, hogy ne bőrösödjön meg a mártás teteje)
  5. Tálaláskor a sonkába tekert spárgát a zöldfűszeres hagymamártással kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 314
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...