r
Nosalty Logó

Sonkába tekert spárga zöldfűszeres hagymamártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gizi
Sonkába tekert spárga zöldfűszeres hagymamártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

470
Kalória
30.6g
Fehérje
28.1g
Szénhidrátok
20.2g
Zsír
526.3g
Víz
23.3g
Koleszterin
9.3g
Rost
12.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Spárga

Zöldfűszeres hagymamártás

Összesen 45 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2245.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    286 mg
  • Nátrium
    1685 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    526.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2841 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6737.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    5054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1579 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    556 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    655 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    5520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8524 micro
Összesen 1409 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

Spárga

  1. A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
  2. Ezután ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt fehér borssal, kicsit forgassuk össze, majd hármasával tekerjük körbe a vékonyra szelelt sonkával.
  3. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük egymásmellé a spárgacsomagokat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.

Zöldfűszeres hagymamártás

  1. A hagymát vágjuk fel apróra, majd öntsük fel az alaplével és a borral. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a kakukkfüvet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
  2. Ezután addig főzzük, míg a hagyma teljesen megpuhul, és kb. másfél deciliternyi lé marad csak alatta.
  3. Ezután botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.
  4. A lisztet keverjük simára a tejszínnel, majd öntsük hozzá az átpasszírozott hagymához. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt kissé sűrítsük be. (tálalásig fóliával lefedve tartsuk melegen, hogy ne bőrösödjön meg a mártás teteje)
  5. Tálaláskor a sonkába tekert spárgát a zöldfűszeres hagymamártással kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!