Sonkába tekert spárga zöldfűszeres hagymamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Spárga
-
560g zöldspárga78 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Zöldfűszeres hagymamártás
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
167g zöldség alaplé12 kcal
-
67g édes fehérbor55 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Spárga
-
1680g zöldspárga235 kcal
-
300g sonka414 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Zöldfűszeres hagymamártás
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
200g édes fehérbor164 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Összesen
1409
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
Spárga
-
54.3g zöldspárga8 kcal
-
9.7g sonka13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
Zöldfűszeres hagymamártás
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
16.2g zöldség alaplé1 kcal
-
6.5g édes fehérbor5 kcal
-
0.1g petrezselyem0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g finomliszt1 kcal
-
6.5g főzőtejszín8 kcal
Összesen
45
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2245.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 286 mg
-
Nátrium 1685 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 526.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 219 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 35 micro
-
β-karotin 1840 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2841 micro
Összesen
470
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 91.8 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6737.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 545 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 858 mg
-
Nátrium 5054 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1579 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 657 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 556 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 655 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 106 micro
-
β-karotin 5520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8524 micro
Összesen
1409
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 87% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 178 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 276 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Spárga
-
24 db zöldspárga
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Zöldfűszeres hagymamártás
-
2 db vöröshagyma
-
5 dl zöldség alaplé
-
2 dl édes fehérbor
-
1 ek petrezselyem
-
0.5 ek kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet szerecsendió
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
Spárga
- A spárgát hajlítsuk meg, törjük le az alsó fás részét, majd folyó víz alatt alaposan mossuk meg, és csepegtessük le.
- Ezután ízlés szerint szórjuk meg sóval, és őrölt fehér borssal, kicsit forgassuk össze, majd hármasával tekerjük körbe a vékonyra szelelt sonkával.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg olívaolajjal. Ezután helyezzük egymásmellé a spárgacsomagokat, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre.
Zöldfűszeres hagymamártás
- A hagymát vágjuk fel apróra, majd öntsük fel az alaplével és a borral. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a kakukkfüvet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval.
- Ezután addig főzzük, míg a hagyma teljesen megpuhul, és kb. másfél deciliternyi lé marad csak alatta.
- Ezután botmixerrel pépesítsük, és egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.
- A lisztet keverjük simára a tejszínnel, majd öntsük hozzá az átpasszírozott hagymához. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt kissé sűrítsük be. (tálalásig fóliával lefedve tartsuk melegen, hogy ne bőrösödjön meg a mártás teteje)
- Tálaláskor a sonkába tekert spárgát a zöldfűszeres hagymamártással kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 314
- Feltöltés dátuma: 2022. május 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept