r
Nosalty Logó

Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 3196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Összesen 284 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2440.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    1648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 799 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    120 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9762.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    1421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1341 mg
  • Nátrium
    6591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1159 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    870.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Fél cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
  6. A hosszabbik oldaláról levágunk egy kb. 4-5 cm széles csíkot. Ezt feltekerjük, mint a csigát. Ez lesz a virág közepe. A tepsi közepére helyezzük.
  7. A maradék tésztát 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat negyedeljük. Így 12 db bukta alapot kapunk.
  8. A sajtból 12 db kb. 1*6-7 cm méretű rudakat vágunk, amit betekerünk 1-1 sonka szeletbe. A feltekert sonkaszeletet a tésztalap közepére helyezzük.
  9. A két szélét kicsit felhajtjuk kb. 2 cm vastagon, majd feltekerjük, és a tésztaszélet a bukta oldalához csípjük.
  10. A buktákat körberakjuk a tekercsen, és ha kész vagyunk, letakarva további 35 percet kelesztjük.
  11. Lekenjük egy egész, felvert tojással.
  12. Előmelegített sütőben 30 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  13. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3582
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Ajánló

Friss zöldségekkel, paprikával, paradicsommal, uborkával, esetleg ketchuppal, majonézzel kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
Andi80_ 380 recept

Nem is emlékszem, hogy valaha készítettem-e sós buktát. Így most ebbe is belevágtam. Egy hétköznapi ebéd második fogása volt. A kisfiam alig várta, hogy kézmelegre hűljön, rögtön kettőt is megeszegetett.:-)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...