Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
7 kcal
-
63g tej35 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
4g só0 kcal
-
18g margarin125 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Töltelékhez
-
38g trappista sajt132 kcal
-
3g sonka4 kcal
Lekenéshez
Összesen
799
kcal
- 13% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
250g tej140 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
14g só0 kcal
-
70g margarin502 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
Töltelékhez
-
150g trappista sajt528 kcal
-
12g sonka17 kcal
Lekenéshez
Összesen
3196
kcal
- 13% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
Tésztához
-
44.6g finomliszt162 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
22.3g tej12 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
1.2g só0 kcal
-
6.2g margarin45 kcal
-
1.8g tojássárgája6 kcal
Töltelékhez
-
13.4g trappista sajt47 kcal
-
1.1g sonka1 kcal
Lekenéshez
Összesen
284
kcal
- 13% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2440.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 55 mg
-
Kálcium 355 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 1648 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 51 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 290 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
799
kcal
- 13% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.2 g
Zsír
-
Összesen 120 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 582 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9762.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 219 mg
-
Kálcium 1421 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 1341 mg
-
Nátrium 6591 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 404.3 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 203.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 115 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 398 mg
-
Retinol - A vitamin: 1159 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 488 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 552 micro
Összesen
3196
kcal
- 13% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 588 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
284
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
2.5 dkg friss élesztő
-
2.5 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
2 tk só
-
7 dkg margarin
-
1 db tojássárgája
Töltelékhez
Lekenéshez
Elkészítés
Tésztához
- Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
- Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
- Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Fél cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
- A hosszabbik oldaláról levágunk egy kb. 4-5 cm széles csíkot. Ezt feltekerjük, mint a csigát. Ez lesz a virág közepe. A tepsi közepére helyezzük.
- A maradék tésztát 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat negyedeljük. Így 12 db bukta alapot kapunk.
- A sajtból 12 db kb. 1*6-7 cm méretű rudakat vágunk, amit betekerünk 1-1 sonka szeletbe. A feltekert sonkaszeletet a tésztalap közepére helyezzük.
- A két szélét kicsit felhajtjuk kb. 2 cm vastagon, majd feltekerjük, és a tésztaszélet a bukta oldalához csípjük.
- A buktákat körberakjuk a tekercsen, és ha kész vagyunk, letakarva további 35 percet kelesztjük.
- Lekenjük egy egész, felvert tojással.
- Előmelegített sütőben 30 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
- A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38×30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3582
- Feltöltés dátuma: 2013. június 17.
Ajánló
Friss zöldségekkel, paprikával, paradicsommal, uborkával, esetleg ketchuppal, majonézzel kínáljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Andi80_
380 recept
Nem is emlékszem, hogy valaha készítettem-e sós buktát. Így most ebbe is belevágtam. Egy hétköznapi ebéd második fogása volt. A kisfiam alig várta, hogy kézmelegre hűljön, rögtön kettőt is megeszegetett.:-)