Sonkába tekert hal tejszínes káposztával
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g ördöghal190 kcal
-
40g pármai sonka86 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
80g zeller29 kcal
-
250g kelkáposzta54 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g ördöghal380 kcal
-
80g pármai sonka172 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
500g kelkáposzta108 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
28.3g ördöghal22 kcal
-
4.5g pármai sonka10 kcal
-
9.1g sárgarépa3 kcal
-
9.1g zeller3 kcal
-
28.3g kelkáposzta6 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
14.2g főzőtejszín19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57.4 g
Zsír
-
Összesen 71.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99656.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 819 mg
-
Nátrium 98301 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 622.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 7205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 337 micro
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 142.6 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 470 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199313.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 578 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 289 mg
-
Foszfor 1638 mg
-
Nátrium 196602 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1244.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2376 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 370 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 404 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 969 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14411 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 674 micro
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11286.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 11133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 280 micro
-
β-karotin 816 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
-
50 dkg ördöghal
-
80 g pármai sonka
-
2 db sárgarépa
-
1 kis db zeller
-
1 kis fej kelkáposzta
-
2 ek olívaolaj
-
100 g vaj
-
250 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Az ördöghalat a szürkés hártyától éles késsel megtisztítjuk, elvileg szálka már nincs rajta, de néhány azért akad, ezeket húzkodjuk ki!
- A pármai sonkát celofánra tesszük, erre illesztjük rá középre a halhúst, majd szorosan feltekerjük a fólia segítségével. A celofánt a csomag két végén szaloncukorszerűen összetekerjük, hogy a sonkába tekert hal felszínén megfeszüljön, s így hengerformát kapjunk. Legalább egy órára, de akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
- A répát és a zellert megpucoljuk, kis kockára vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, közepét kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Nagy serpenyőben 50 g vajat olvasztunk, s ezen a répát és a zellert fedő alatt, közepes lángon 8 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a káposztát, sózzuk-borsozzuk, újabb 8 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Fedő nélkül közepes lángon az egyveleget sűrítjük.
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőbe is rakható öntöttvas serpenyőben 50 g vajat és az olívaolajat felhevítjük, ebbe tesszük a fóliából óvatosan kicsomagolt sonkás halat, minden oldalát megpirítjuk, összesen 4 percig, majd 5 percre a 180 fokos sütőbe tesszük.
- A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd 4 cm-es karikákra vágjuk, és a káposztával tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15371
- Feltöltés dátuma: 2009. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Általában nem használok tengeri halat, mivel Budapesttől messze a tenger, így csak fagyasztva juthatok halhúshoz (ritka szerencse kell ahhoz, hogy egy frissen beszerzett darab kerüljön az asztalra). A Nagycsarnokban viszont nagyon tetszik a sokféle halaspult a pincében, ezért úgy döntöttem, kipróbálok egyet a szakácskönyveimben mostanáig hanyagolt halas receptekből is. A Gordon Ramsay's Secrets c. könyvben találtam az alábbi receptet, és ahogy a séf a bevezetőben ígérte, az ördöghal húsa valóban rendkívül finom, omlós. Könnyű ebéd, gyorsan elkészül, és a sonka jó kiegészítőnek bizonyult. Ha volt is a húsnak eredetileg bármilyen kellemetlen halíze, azt a vékony, de intenzív ízű sonka magabiztosan kioltotta. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/