r
Nosalty Logó

Sólet- árpagyönggyel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Edit
Sólet- árpagyönggyel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 730 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5835 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 730 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365 g

Zsír

  • Összesen
    276.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    859 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8587.7 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    392 mg
  • Kálcium
    1454 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    1366 mg
  • Foszfor
    4372 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    110 mg

VÍZ

  • Összesen
    1417.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2110 micro
  • Kolin:
    1222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    1082 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 5835 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    156 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat egyforma nagyságú kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük egy olyan lábasban, amelyet tetővel együtt betehetünk a sütőbe. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és rátesszük a sertés- és marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk (sóval óvatosan, mert a füstölt hús is sós).
  3. Borsozzuk, és rávágjuk a paprikát, paradicsomot. Rászórjuk a megmosott babot, a füstölt kolozsvári szalonnát és az árpagyöngyöt.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyi vastagon ellepje. A tetejére rászórjuk a lisztet, lefedjük a fedővel, és előmelegített sütőben min. 2 óráig sütjük. Közben 20 percenként megkeverjük, és ha kell, még vizet öntünk rá.
  5. Amikor már minden puha, 1 hagymát karikára vágunk, és rátesszük, és addig sütjük még, amíg a hagyma megpuhul, de nem fő szét.
  6. Megkóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, ha kell.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 262
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 149218
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 02.

Ajánló

Én nem szoktam beáztatni előre a babot, annál az oknál fogva, hogy nem tervezem előre, hogy mit főzök másnap. Aki ennyire előrelátó, az beáztathatja előző nap a babot és az árpagyöngyöt is. Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőm férjétől tanultam ezt a receptet. Az övé finomabb szokott lenni, mint az enyém!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...