Sokmagos-burgonyás rozskenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
-
8g rozsliszt29 kcal
-
17g rozsliszt58 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
17g tej9 kcal
-
33g joghurt20 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
1g méz4 kcal
-
1g só0 kcal
-
3g élesztő4 kcal
A magok a tésztához
A tetejére
-
7g tökmag30 kcal
-
4g rozspehely15 kcal
Összesen
495
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
300g kenyérliszt bl801083 kcal
-
50g rozsliszt175 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
150g burgonya87 kcal
-
100g tej56 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
7g méz21 kcal
-
7g só0 kcal
-
20g élesztő21 kcal
A magok a tésztához
-
24g napraforgómag140 kcal
-
50g tökmag223 kcal
-
30g lenmag160 kcal
-
21g szezámmag120 kcal
-
0 kcal
A tetejére
-
40g tökmag178 kcal
-
24g rozspehely88 kcal
Összesen
2964
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
26.3g kenyérliszt bl8095 kcal
-
4.4g rozsliszt15 kcal
-
8.8g rozsliszt31 kcal
-
13.2g burgonya8 kcal
-
8.8g tej5 kcal
-
17.6g joghurt11 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0.6g méz2 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
1.8g élesztő2 kcal
A magok a tésztához
-
2.1g napraforgómag12 kcal
-
4.4g tökmag20 kcal
-
2.6g lenmag14 kcal
-
1.8g szezámmag11 kcal
-
0 kcal
A tetejére
-
3.5g tökmag16 kcal
-
2.1g rozspehely8 kcal
Összesen
262
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1031.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 134 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 57.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
495
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.3 g
Zsír
-
Összesen 85.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6188.6 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 175 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 733 mg
-
Foszfor 1516 mg
-
Nátrium 2907 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 458.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 344.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
2964
kcal
- 10% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 543.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 255 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A magok a tésztához
-
3 ek napraforgómag
-
5 ek tökmag
-
3 ek lenmag
-
3 ek szezámmag
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
A tetejére
-
4 ek tökmag
-
4 ek rozspehely
Elkészítés
A tésztához
- A langyos tejhez hozzákeverjük a mézet, és ezen felfuttatjuk az élesztőt.
- A főtt burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az elkészült kovászhoz, majd az olajat, joghurtot, a magokat, végül a liszteket is hozzákeverjük, és rugalmas tésztává dagasztjuk. (Törekedjünk rá, hogy kicsit keményebb legyen a tészta, mert a krumpli úgyis lágyítan fog rajta). Kb. egy órát kelesztjük langyos helyen letakart edényben.
- Ha megkelt, deszkán kissé átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába tesszük, még 20 percet kelesztjük.
- Tetejét megkenjük vízzel, rászórjuk a rozspelyhet és a tökmagot, bevagdaljuk tetszés szerint.
- Előmelegített sütöben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4674
- Feltöltés dátuma: 2011. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Nagyon finom, jó sötét kenyér lesz belőle, mert a hatmagtöretes rozsliszt egyébként is sötét, valamint, amint a neve is mutatja, hatféle gabona tört darabjai találhatók benne, ami csak még finomabbá és egészségesebbé teszi ezt a kenyeret.