r
Nosalty Logó

Sokmagos-burgonyás rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Sokmagos-burgonyás rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Összesen 495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Összesen 262 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 495 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6188.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    733 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    2907 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    458.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 262 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejhez hozzákeverjük a mézet, és ezen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A főtt burgonyát finom lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az elkészült kovászhoz, majd az olajat, joghurtot, a magokat, végül a liszteket is hozzákeverjük, és rugalmas tésztává dagasztjuk. (Törekedjünk rá, hogy kicsit keményebb legyen a tészta, mert a krumpli úgyis lágyítan fog rajta). Kb. egy órát kelesztjük langyos helyen letakart edényben.
  3. Ha megkelt, deszkán kissé átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába tesszük, még 20 percet kelesztjük.
  4. Tetejét megkenjük vízzel, rászórjuk a rozspelyhet és a tökmagot, bevagdaljuk tetszés szerint.
  5. Előmelegített sütöben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4674
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokmagos-burgonyás rozskenyér
Évi néni 1830 recept

Nagyon finom, jó sötét kenyér lesz belőle, mert a hatmagtöretes rozsliszt egyébként is sötét, valamint, amint a neve is mutatja, hatféle gabona tört darabjai találhatók benne, ami csak még finomabbá és egészségesebbé teszi ezt a kenyeret.

Hozzávalók

A tésztához

A magok a tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...