Sócsempén sült csirkemell áfonyamártással
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
nyultanti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sült húshoz
-
200g csirkemellfilé240 kcal
Az áfonyamártáshoz
-
10g áfonyadzsem28 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A körethez
-
200g burgonya116 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
641
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sült húshoz
-
800g csirkemellfilé960 kcal
Az áfonyamártáshoz
-
40g áfonyadzsem111 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A körethez
-
800g burgonya462 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2556
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
A sült húshoz
-
41.2g csirkemellfilé49 kcal
Az áfonyamártáshoz
-
2.1g áfonyadzsem6 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
10.3g főzőtejszín13 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g koriander0 kcal
A körethez
-
41.2g burgonya24 kcal
-
4.4g napraforgó olaj39 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
131
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.8 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1350 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 565 mg
-
Nátrium 548 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 193 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
641
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 199.3 g
Zsír
-
Összesen 129.9 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5400.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 2259 mg
-
Nátrium 2192 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1250 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 267 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 774 mg
-
Retinol - A vitamin: 262 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
2556
kcal
- 12% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
131
kcal
Hozzávalók
A sült húshoz
-
80 dkg csirkemellfilé
Az áfonyamártáshoz
-
2 ek áfonyadzsem
-
1 ek mustár
-
2 dl főzőtejszín
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 csipet koriander
A körethez
-
80 dkg burgonya
-
1 dl napraforgó olaj
-
rozmaring ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A sült húshoz
- A húst kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, míg közben a sócsempéket vagy sótéglákat sütőben felmelegítjük.
- A már meleg sócsempén a hús mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. Nem tévedés, nem fűszerezzük, a csempe épp a megfelelő mennyiségű sóval fogja ízesíteni a húsunkat sülés közben.
Az áfonyamártáshoz
- A mártáshoz az áfonyalekvárt, a tejszínt, a mustárt az összetört fokhagymagerezddel és a sóval, borssal összeforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a friss kakukkfüvet, még egyet forralunk rajta, és kész is.
A körethez
- A krumplit héjastól 2-3 mm vastagra szeljük.
- Olajat forrósítunk, és mindkét oldalukon pirosra sütjük a szeleteket.
- Tálaláskor a burgonyát meghintjük sóval, kevés rozmaringgal, rátesszük a húst, amit meglocsolunk a mártással, végül kevés őrült korianderrel meghintjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2354
- Feltöltés dátuma: 2015. március 04.
Ajánló
A sótéglákat/csempéket grillen is melegíthetjük, de ha nincs sócsempénk, akkor is érdemes kipróbálni a receptet (grillen vagy kevés olívaolajon megsütve a szeleteket), de akkor használjunk sót a csirke fűszerezéséhez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyultanti
100 recept
Szeretek új dolgokat kipróbálni, így tettem szert himalájai sócsempére is. Míg a neten keresgéltem, hogy pontosan hogy is kell használni, akkor találtam ezt a receptet, és tökéletesnek tűnt a "premierhez". Remek állagú, omlós, és nagyon finom hús lett az eredmény, amelyhez kiválóan passzolt az áfonyaszósz és a krumpli.