r
Nosalty Logó

Skót cheddarkekszes-sajttorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Skót cheddarkekszes-sajttorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

595
Kalória
18.9g
Fehérje
29.5g
Szénhidrátok
44.6g
Zsír
52.2g
Víz
128.1g
Koleszterin
1.2g
Rost
2g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 354 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    638 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 595 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    151.1 g

Zsír

  • Összesen
    357.1 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1025 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10936 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    3003 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    5103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    417.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2314 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    539 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    540 micro
Összesen 4773 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 354 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A hideg, felkockázott vajat, a lisztet, sót, cukrot, borsot, lereszelt sajtot dagasztógép táljába mérjük. Teljesen jó a késes aprító is. Addig keverjük, míg gombócos nem lesz.
  2. Munkafelületre borítjuk. Nem kell pihentetni, kinyújtjuk 5-6 mm vékonyra, és 25 cm-es piteformába simítjuk, hogy az oldalát is befedje. Az alját megszurkáljuk villával, és 170 fokos sütőbe tesszük 20 percre légkeverésen, hogy a keksztészta átsüljön.

Töltelék

  1. Egy kanál olajon a felcsíkozott hagymát pirítjuk, míg karamellizálódni nem kezd. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és ráöntünk 2 evőkanálnyi balzsamecetet, amivel addig sütjük tovább, míg besűrűsödik
  2. A töltelékhez a mascarponét, a tojásokat és a reszelt cheddart robotgéppel összekeverjük.
  3. A már majdnem megsült keksztésztán elsimítjuk a balzsamecetes hagymát, majd ráöntjük a sajtos, tojásos keveréket, majd visszatoljuk a sütőbe további 30 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25

Anna Olson receptje. 1-2 napja láttam tőle a TV-ben, és már itt majszolgatom, miközben írom a receptjét. Nem lenne hiteles úgy feltenni, hogy még nem kóstoltam. Sajtkedvelőknek kifejezettem ajánlott.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Gyors lazacos pite krémsajttal

Ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető sós pite egy egészen új szintre emeli a péksütemények elé állított elvárásokat. A krémsajt tökéletes kiegészítője a füstölt lazacnak, ...

Nosalty

Sokhagymás-sajtos lepény

Egy pofonegyszerű, ám annál pofásabb hagymás-sajtos lepényt hoztunk nektek, amit pillanatok alatt elkészíthettek, így remek utolsó pillanatos vendégváró vagy előétel lehet belőle.

Ammerländer

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!