r
Nosalty Logó

Shakshuka ahogy kicsivik készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
kicsivik
Shakshuka ahogy kicsivik készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3449.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    848 micro
Összesen 1134 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6898.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1193 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    4049 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1012.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    625 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    141 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1696 micro
Összesen 2269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    708 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy széles lábasban felmelegítjük az olívaolajat, a hagymát és a paprikát megfonnyasztjuk rajta néha megkeverve.7-8perc elég, hogy szép aranybarna színt kapjanak.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt,a paprikát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 2 percig együtt pirítjuk a fűszereket.
  3. Az egész paradicsomokat a kezünkkel összezúzzuk, a felkockázottat nem kell, majda lábasba öntjük a levével együtt, és még 1,5 dl vízzel hígítjuk.
  4. Közepes lángon rotyogtatjuk egy jó negyed óráig, időnként keverünkrajta egyet.
  5. Megkóstoljuk, ízlésünknek megfelelően teszünkbele sót, őrölt borsot.
  6. A tojásokat a szósz tetejére ütjük, egyenletestávolságra egymástól, megperdítjükkevéske sóval.
  7. Fedő alatt főzzük továbbbő 5 percig, vagy amíg a sárgája meg nem szilárdul.
  8. A tűzről levéve megszórjuk fetával és petrussal.
  9. Azon melegében tálaljuk, friss kenyeret, puha pitát kínálunkmellé.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3112
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Ajánló

Jó ebédhez nóta is dukál. Indiában a Why this kolaveri di most hatalmas sláger. Pedig azt jósolták, hogy az angol szövegrészek miatt óriási bukás lesz. 8) Nálam átment. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Volt szerencsém 2 indiai férfi munkatársunkat a párom konyhájában tudni. Nemes egyszerűséggel felajánlották, hogy szíves örömest főznek nekünk valami igazi indiait. Gondolom hiányzik nekik az otthoni koszt, bevallásuk szerint a magyar ételek nem elég ízesek, fűszeresek a számukra. Még a bevásárlást is ők intézték, a párom csak sofőrködött. A ghít (tisztított vaj) otthonról hozták, állítólag anélkül nem indulnak el hosszú útra.  Hívtunk néhány vendéget. Terveim szerint én is a fejembe csaptam volna a kuktát, és minden apró mozdulatukat árgus szemmel figyelve dolgoztam volna a kezük alá, ellőve egy-egy fotót, lejegyezve néhány praktikát. Ehhez képest az első 10 percben ki lettünk paterolva a konyhából... Úgyhogy se fotó (csak a közös vacsiról), se recept... Ez utóbbit még megpróbálom valahogy kicsikarni belőlük, mielőtt hazarepülnének. De ahogy láttam, leginkább szemre, érzésre adagolták a hozzávalókat, sűrű kóstolással. A menü sütőben sült csirkecomb fűszeres kéregben, csirkecurry, valamint koktélrák volt basmati rizzsel. A rizs elkészítéséhez is hoztak magukkal egy elektromos fazekat... Szóval mi csak ültünk a nappaliban, és találgattuk, hogy a konyhából bekúszó, 5 percenként változó illatok éppen miből jöhetnek. Csúszott a bor és a sör, mivel a beharangozott 2 helyett 4 óra alatt készültek el kissé másnapos vendégséfjeink a remekművekkel. A nappaliban tálaltunk, Vinod, a beszédesebb srác szedett mindenkinek, majd "jóváhagyásunkat" kérve kézzel nekilátott a falatozásnak. Ami inkább zabálás volt mindenki részéről, egyrészt mert már nagyon éhesek voltunk, másrészt teljesen elvarázsolt minket ez a szokatlan illat- és ízvilág.  És hogy mindennek mi köze a shakshukához? Azt hiszem jó erősen homlokon csókolt az indiai gasztromúzsa, és ezentúl még több távol-keleti recept kel majd életre a konyhában, úgymint ez a fűszres paradicsomraguban buggyantott tojás. Amilyen gyorsan elkészül, annyira egészséges, és "gazdag". Tökéletes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...