Shakshuka ahogy kicsivik készíti
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16g olívaolaj141 kcal
-
12 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0 kcal
-
3 kcal
-
200g konzerv paradicsom32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
75g víz0 kcal
-
240g pita660 kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
32g olívaolaj283 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
150g víz0 kcal
-
480g pita1320 kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2.1g olívaolaj18 kcal
-
2 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
25.8g konzerv paradicsom4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
6.4g feta sajt17 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
9.7g víz0 kcal
-
30.9g pita85 kcal
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 44.1 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 405 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3449.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 597 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 657 mg
-
Nátrium 2025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 506.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 153 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 217 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 875 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 5490 micro
-
Lut-zea 848 micro
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 79.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 809 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6898.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 79 mg
-
Kálcium 1193 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1314 mg
-
Nátrium 4049 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 299.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1012.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 587 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 306 micro
-
Kolin: 625 mg
-
Retinol - A vitamin: 435 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1750 micro
-
β-crypt 141 micro
-
Likopin 10980 micro
-
Lut-zea 1696 micro
- 6% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 261 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 708 micro
-
Lut-zea 109 micro
Hozzávalók
-
4 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
4 db tojás
-
10 dkg feta sajt
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1.5 dl víz
Elkészítés
- Egy széles lábasban felmelegítjük az olívaolajat, a hagymát és a paprikát megfonnyasztjuk rajta néha megkeverve.7-8perc elég, hogy szép aranybarna színt kapjanak.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a köményt,a paprikát, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett 2 percig együtt pirítjuk a fűszereket.
- Az egész paradicsomokat a kezünkkel összezúzzuk, a felkockázottat nem kell, majda lábasba öntjük a levével együtt, és még 1,5 dl vízzel hígítjuk.
- Közepes lángon rotyogtatjuk egy jó negyed óráig, időnként keverünkrajta egyet.
- Megkóstoljuk, ízlésünknek megfelelően teszünkbele sót, őrölt borsot.
- A tojásokat a szósz tetejére ütjük, egyenletestávolságra egymástól, megperdítjükkevéske sóval.
- Fedő alatt főzzük továbbbő 5 percig, vagy amíg a sárgája meg nem szilárdul.
- A tűzről levéve megszórjuk fetával és petrussal.
- Azon melegében tálaljuk, friss kenyeret, puha pitát kínálunkmellé.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3112
- Feltöltés dátuma: 2012. április 26.
Ajánló
Jó ebédhez nóta is dukál. Indiában a Why this kolaveri di most hatalmas sláger. Pedig azt jósolták, hogy az angol szövegrészek miatt óriási bukás lesz. 8) Nálam átment.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Volt szerencsém 2 indiai férfi munkatársunkat a párom konyhájában tudni. Nemes egyszerűséggel felajánlották, hogy szíves örömest főznek nekünk valami igazi indiait. Gondolom hiányzik nekik az otthoni koszt, bevallásuk szerint a magyar ételek nem elég ízesek, fűszeresek a számukra. Még a bevásárlást is ők intézték, a párom csak sofőrködött. A ghít (tisztított vaj) otthonról hozták, állítólag anélkül nem indulnak el hosszú útra. Hívtunk néhány vendéget. Terveim szerint én is a fejembe csaptam volna a kuktát, és minden apró mozdulatukat árgus szemmel figyelve dolgoztam volna a kezük alá, ellőve egy-egy fotót, lejegyezve néhány praktikát. Ehhez képest az első 10 percben ki lettünk paterolva a konyhából... Úgyhogy se fotó (csak a közös vacsiról), se recept... Ez utóbbit még megpróbálom valahogy kicsikarni belőlük, mielőtt hazarepülnének. De ahogy láttam, leginkább szemre, érzésre adagolták a hozzávalókat, sűrű kóstolással. A menü sütőben sült csirkecomb fűszeres kéregben, csirkecurry, valamint koktélrák volt basmati rizzsel. A rizs elkészítéséhez is hoztak magukkal egy elektromos fazekat... Szóval mi csak ültünk a nappaliban, és találgattuk, hogy a konyhából bekúszó, 5 percenként változó illatok éppen miből jöhetnek. Csúszott a bor és a sör, mivel a beharangozott 2 helyett 4 óra alatt készültek el kissé másnapos vendégséfjeink a remekművekkel. A nappaliban tálaltunk, Vinod, a beszédesebb srác szedett mindenkinek, majd "jóváhagyásunkat" kérve kézzel nekilátott a falatozásnak. Ami inkább zabálás volt mindenki részéről, egyrészt mert már nagyon éhesek voltunk, másrészt teljesen elvarázsolt minket ez a szokatlan illat- és ízvilág. És hogy mindennek mi köze a shakshukához? Azt hiszem jó erősen homlokon csókolt az indiai gasztromúzsa, és ezentúl még több távol-keleti recept kel majd életre a konyhában, úgymint ez a fűszres paradicsomraguban buggyantott tojás. Amilyen gyorsan elkészül, annyira egészséges, és "gazdag". Tökéletes.