r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt tortaformában készítve

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Salamon Csilla
Sertéspörkölt tortaformában készítve
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

528
Kalória
35.5g
Fehérje
50.7g
Szénhidrátok
19.5g
Zsír
153g
Víz
80g
Koleszterin
2.9g
Rost
3.7g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A díszítéshez

Összesen 201 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    656.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1081 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 528 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.1 g

Zsír

  • Összesen
    77.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1626 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    612.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    856 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4323 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 2112 kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A pörköltet a szokásos módon elkészítjük: az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát és az apró kockára vágott húst. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, fűszerezzük és belepréselünk 2 gerezd fokhagymát.
  2. A tarhonyát olajon megpirítjuk, majd felengedjük annyi meleg vízzel, hogy ellepje, sózzuk, meghintjük vegetával és fedővel letakarva főzzük (én a sütőbe szoktam betenni). Közben megkevergetjük és ha kell, öntünk rá még vizet.
  3. Egy tortaforma aljába teszünk egy kevés tarhonyát és egyenletesen elterítjük. Közepébe teszünk keményebb fóliát, vagy olyan kisebb formát, aminek nincs alja. Ebbe tesszük a pörköltet, kevés pörköltlével, hogy ne legyen híg.
  4. Majd a maradék tarhonyával körbe kibéleljük. Így hagyjuk kihűlni.
  5. Miután kihűlt, a közepéből a fóliát szép lassan eltávolítjuk és a kapcsos formát is levesszük.
  6. Tetejét bárhogy lehet díszíteni. (TIPP: Én paradicsommal és fodros petrezselyemmel oldottam meg.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 60 perc
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy kedves ismerősömtől kaptam az ötletet. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!