r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt 7. - paradicsompürés

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sertéspörkölt 7. - paradicsompürés
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 187 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3014 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 561 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12056.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1395 mg
  • Nátrium
    10218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2247 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1004.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra kockázzuk, és az olajon addig kevergetjük, míg üveges lesz. Rádobjuk a felkockázott combot, és fehéredésig pirítjuk, sűrűn kevergetve.
  2. Ha kifehéredett a hús, rászórjuk a pirospaprikát, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje. Hozzáöntjük a 2 dl paradicsompürét, és megsózzuk.
  3. Mikor a hús már majdnem megpuhult, a felszeletelt kolbászt is belekeverjük a pörköltbe.
  4. Addig főzzük, míg teljesen puha lesz a hús, és levét is elfőzzük úgy, hogy annyi szaftja maradjon, amennyit mi szeretnénk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14100
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 09.

Ajánló

Főtt krumpli, főtt tészta vagy rizs a hozzáillő köret szerintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A paradicsompürétől igazán jó sűrű szaftja marad a pörköltnek.

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...