Sertés eszencia leves
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Norbi06
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
316
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
1262
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 719.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 1209.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 384 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
316
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.7 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2877.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 305 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1434 mg
-
Nátrium 677 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 4839.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1534 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 287 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1262
kcal
- 3% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
24
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A hagymát félbevágjuk, és erős lángon egy száraz serpenyőben lepirítjuk. Így járunk el a húsokkal is.
- A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és hámozás nélkül odarakjuk főni. (A vöröshagyma pirultságától és a barnás héjától mélyebb színű lesz a levesünk.) A húsokat is belerakjuk a vízbe.
- Erősen forralva főzzük 15-20 percig, majd közepes lángon tovább rotyogtatjuk fedő nélkül.
- A két liter vízből nagyjából 5 decire törekszünk, persze lehet nagyobb mennyiségben is készíteni. Ha a húsok és a zöldségek megpuhultak kiszedjük a léből, gézen átszűrjük a levest, figyelmesen lezsírozzuk egy konyharuha, törlőpapír vagy kanál segítségével, majd csészékben, kis adagban tálaljuk hússal és zöldséggel körítve ezt az erős, tömény levest.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 4305
- Feltöltés dátuma: 2012. május 02.
Ajánló
Mivel ez egy rendkívül koncentrált leves, mind ízeiben, mind színeiben, illataiban, ezért egy menübe beillesztve, 1-2 dl-t számoljuk fejenként. Főzhetünk hozzá tésztát, tojáskocsonyát, palacsinta csíkokat stb., de önmagában is rendkívül ízletes és érdekes élmény.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Norbi06
121 recept
Mikor kész lett a húsleves, gondoltam jól beforralom, mert anno étteremben ettem fácán eszenciát, és nagyon ízlett. Sertéshússal is kitűnő lett.