Serpenyős hagymás krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Adriennke26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g burgonya173 kcal
-
85g vöröshagyma31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
275
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
600g burgonya347 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
76.3g burgonya44 kcal
-
21.6g vöröshagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
Összesen
70
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 276.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 247.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
275
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 90 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 494.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
550
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
70
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg burgonya
-
1 nagy db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, megmossuk, karikára, félkarikára vagy apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk.
- Vegyünk elő egy kovácsolt vas vagy teflon serpenyőt, olyat, amelyiknek van fedele is. A krumplit tegyük bele a serpenyőbe, alaposan sózzuk és borsozzuk, majd locsoljunk rá kevés olajat (1-2 evőkanálnyit).
- Nagy lángon/magas hőfokon fedő alatt kezdjük el sütni, majd később lejjebb vesszük a hőmérsékletet. Időnként (kb. 3 percenként) megrázogatjuk a serpenyőt, vagy egy falapát segítségével óvatosan megfordítjuk a krumplikat. Összesen kb. 20-30 percig sütjük a krumplikat - az idő függ attól, milyen vastagra vágtuk a krumplit. Fontos, hogy a fedőt mindig tegyük vissza a krumplira, hiszen a gőzben fog megpárolódni.
- Kb. félidőnél hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és azzal együtt sütjük készre. Akkor jó, ha a krumpli aranybarna színű, és a hagyma sem égett meg.
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 7890
- Feltöltés dátuma: 2014. június 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Adriennke26
32 recept
Az egyik legkedveltebb német étel. Gyorsan kész van, a hozzávalók minden háztartásban megtalálhatók. Magában is fogyasztható, de adhatunk mellé vegyes salátát is vagy hús mellé köretként is kiváló; mi tükörtojással szoktuk enni.