Savanyú uborkás-kapros házi krémsajt
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
63g krémsajt156 kcal
-
50g csemegeuborka12 kcal
-
45g kapor19 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
250g krémsajt625 kcal
-
200g csemegeuborka47 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
-
39.7g krémsajt99 kcal
-
31.7g csemegeuborka7 kcal
-
28.6g kapor12 kcal
-
0g só0 kcal
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 14.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 174 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 718 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 154.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 695 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 153 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 8% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 9.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
5 db csemegeuborka
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A savanyú uborkát reszeljük szálkásra (azt a reszelő felületet használjuk, amivel az almát is szoktuk reszelni), csavarjuk ki, papírtörlőre terítsük ki és itassuk le a maradék levet.
- Aprítsuk fel a kaprot.
- Aházi krémsajtotkeverjük össze, adjuk hozzá a reszelt uborkát, a kaprot,a sót.
- Ismét keverjük össze és behűtve kínáljuk.
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5514
- Feltöltés dátuma: 2010. október 17.
Ajánló
Magos kenyérrel igen finom...
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A savanyú uborkás-kapros házi krémsajt elkészítését valójában a Creme Bonjour ihlette. Egy mascarpónéhoz hasonló krémsajtot kapunk. Édességekhez és sós ételekhez ugyanúgy használhatjuk, mint a mascarpónét. A házi krémsajt alapja a tejföl. Egy nagy doboz tejfölből kb. 20-25 dkg házi krémsajt lesz. Az elkészítése igen egyszerű. (20 % zsírtartalmú tejfölt használjunk.) A tejfölt ahogy kiöntöttük a dobozból, -nem összekeverve - langyosítsuk fel a mikróban kézmelegre. Egy szűrőbe tegyünk egy ritka szövésű ruhát, vagy gézt, ezt helyezzük egy magasabb tál fölé és öntsük a szűrőbe a langyos tejfölt és kezdjük el csöpögtetni. (Én pár órát szobahőmérsékleten, majd egy napig hűtőben csöpögtettem ehhez a kencéhez.) 1-2-3 napig csöpögtethetjük a tejfölt, minél tovább csöpög, annál keményebb lesz a krémsajt. Most a lágyabb (1 napos) krémsajtot használtam a savanyú uborkás-kapros változathoz.