Savanyú paprika télire
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
KisnéTimi
adag
Előkészítés
perc
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
435
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
1743
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 568.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 94 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.2 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 2181 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 185 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 824 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 215 micro
-
β-karotin 2132 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3495 micro
Összesen
435
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.3 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2274.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 571 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 459 mg
-
Foszfor 836 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.8 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 70 mg
VÍZ
-
Összesen 8724.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 738 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 3296 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 303 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 861 micro
-
β-karotin 8528 micro
-
β-crypt 287 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13981 micro
Összesen
1743
kcal
- 0% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A paprika szárát levágjuk, majd alaposan megmossuk.
- Szorosan üvegekbe rakjuk. (Nem kell megszurkálni! A leszorítókat is már bele kell tenni!)
- Elkészítjük a savanyú levet: 4,5 l vizet felforralunk. Öntsük a kapros savanyúságtartósítót és a cukrot a forrásban lévő vízhez, és néhány percig együtt forraljuk. Amikor kihűlt, az ecetet adjunk hozzá.
- A paprikákra egy jó késhegynyi borként kell szórni, és ekkor mehet rá a kihűlt savanyú lé.
- Ezután lezárhatjuk az üvegeket. (Bármikor fel lehet bontani, nem fog elromolni. Amikor fogy a lé a paprikáról, fel kell tölteni a maradék lével. Fog maradni lé a 4,5 l-ből. Az a lényeg, hogy a paprika mindig lében legyen!)
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 110
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 85051
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
KisnéTimi
35 recept
Mamám nagyszerű savanyú paprika receptje, mindíg így készítjük. Ez a mennyiség két 5 literes üveghez elegendő.