r
Nosalty Logó

Savanyú káposzta torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kikker
Savanyú káposzta torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.9 g

Zsír

  • Összesen
    181.2 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7471.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1409 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1441 mg
  • Nátrium
    4339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1051 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1030 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1733 micro
Összesen 2557 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    295 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tészta kétharmadával kibéleljük a tepsit és annak oldalait.
  2. A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk a levétől, majd egy lábasban összegyúrjuk3 tojással, tejszínnel, sóval, borssal, köménymaggal éstejföllel (nyugodtan gyúrjuk kézzel).
  3. Belesimítjuk a tepsibe, majd ráhelyezzük a krumpliszeleteket, elosztjuk rajta a sajtot, majd a maradék leveles tésztával lefedjük. Ráhajtjuk az alsó tészta széleit. A közepébe kis (2 cm átmérőjű) lyukat vágunk.
  4. Lekenjük egy felvert tojással majd betesszük sütni. 70 percig sütjük 170 fokon.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4413
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégvárónak szeretem a zöldségtortákat, mert előre elkészíthetem. Ha a vendég megérkezik, csak bedugom a sütőbe, többet nem kell a konyhában szorgoskodnom. Legutóbb vegetáriánus vendégünk érkezett, aki szereti a holland fogásokat. Az ő tiszteletére fejlesztettem ki ezt a receptet, hiszen a hollandok imádják télen a savanyú káposztát krumplival, ugyanakkor a leveles tésztát is előszeretettel használják ünnepi fogásokhoz. Legközelebb a kedvenc curry-s csirketorta receptjét fogom megosztani.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...