r
Nosalty Logó

Savanykás bableves kovászosuborka-léből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Savanykás bableves kovászosuborka-léből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 1690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    3956 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5841.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9924 micro
  • β-karotin
    23737 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát megtisztítjuk és négy gerezdre vágjuk. A répákat meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A kovászos uborkát felkarikázzuk. Fokhagymából használhatunk frisset is, de a kovászos üvegből is kihalászhatunk párat. A konzervbabot leszűrjük, majd a szűrőben, folyó víz alatt átmossuk.
  2. Egy fazékba szórjuk a hagymát, répákat és fokhagymát. Leöntjük az olajjal, majd 1-2 percig magas lángon lepirítjuk a zöldségeket. Ha lepirult, felöntjük a kovászosuborka-lével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük a levest.
  3. Közepes lángon felforraljuk a levest, majd alacsony lángon addig hagyjuk gyöngyözni, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a kovászos uborkát és a leöblített konzervbabot. Összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tejfölt. Ha kell, tovább fűszerezzük.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 342
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanykás bableves kovászosuborka-léből
Lakos Benedek 343 recept

Különleges ízű, szinte frissítőnek mondható bablevest kapunk, ha a főzővíz egy részét kovászosuborka-lére cseréljük. A fanyarság amúgy is jól áll a hüvelyesnek, nyáriassá, könyedebbé teszi az amúgy nehézkes levest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek