r
Nosalty Logó

Savanykás bableves kovászosuborka-léből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Savanykás bableves kovászosuborka-léből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

281
Kalória
11.7g
Fehérje
42g
Szénhidrátok
8.4g
Zsír
308.2g
Víz
19.7g
Koleszterin
9.4g
Rost
6.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 1690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    3956 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5841.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9924 micro
  • β-karotin
    23737 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát megtisztítjuk és négy gerezdre vágjuk. A répákat meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A kovászos uborkát felkarikázzuk. Fokhagymából használhatunk frisset is, de a kovászos üvegből is kihalászhatunk párat. A konzervbabot leszűrjük, majd a szűrőben, folyó víz alatt átmossuk.
  2. Egy fazékba szórjuk a hagymát, répákat és fokhagymát. Leöntjük az olajjal, majd 1-2 percig magas lángon lepirítjuk a zöldségeket. Ha lepirult, felöntjük a kovászosuborka-lével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük a levest.
  3. Közepes lángon felforraljuk a levest, majd alacsony lángon addig hagyjuk gyöngyözni, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a kovászos uborkát és a leöblített konzervbabot. Összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tejfölt. Ha kell, tovább fűszerezzük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 35 perc

Különleges ízű, szinte frissítőnek mondható bablevest kapunk, ha a főzővíz egy részét kovászosuborka-lére cseréljük. A fanyarság amúgy is jól áll a hüvelyesnek, nyáriassá, könyedebbé teszi az amúgy nehézkes levest.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!