Savanykás bableves kovászosuborka-léből
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
0 kcal
-
83g víz0 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
15g lilahagyma5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
133g konzerv bab152 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g olívaolaj12 kcal
-
33g kovászos uborka5 kcal
Összesen
281
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
500g kovászosuborka-lé0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
800g konzerv bab912 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g kovászos uborka30 kcal
Összesen
1690
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
17.8g kovászosuborka-lé0 kcal
-
17.8g víz0 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
-
3.2g lilahagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
11.4g sárgarépa4 kcal
-
6.4g fehérrépa4 kcal
-
28.5g konzerv bab32 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
7.1g kovászos uborka1 kcal
Összesen
60
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 973.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 196 mg
-
Nátrium 504 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 308.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 439 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 1654 micro
-
β-karotin 3956 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
281
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 70.3 g
Zsír
-
Összesen 50.5 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5841.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 1021 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 548 mg
-
Foszfor 1177 mg
-
Nátrium 3023 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 252.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1849.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2636 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 136 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 719 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 9924 micro
-
β-karotin 23737 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 788 micro
Összesen
1690
kcal
- 3% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 1.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 65.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 353 micro
-
β-karotin 845 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
500 ml kovászosuborka-lé
-
500 ml víz
-
200 g tejföl
-
1 db lilahagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
800 g konzerv bab
-
3 db babérlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek olívaolaj
-
5 db kovászos uborka
Elkészítés
A leveshez
- A hagymát megtisztítjuk és négy gerezdre vágjuk. A répákat meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A kovászos uborkát felkarikázzuk. Fokhagymából használhatunk frisset is, de a kovászos üvegből is kihalászhatunk párat. A konzervbabot leszűrjük, majd a szűrőben, folyó víz alatt átmossuk.
- Egy fazékba szórjuk a hagymát, répákat és fokhagymát. Leöntjük az olajjal, majd 1-2 percig magas lángon lepirítjuk a zöldségeket. Ha lepirult, felöntjük a kovászosuborka-lével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük a levest.
- Közepes lángon felforraljuk a levest, majd alacsony lángon addig hagyjuk gyöngyözni, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a kovászos uborkát és a leöblített konzervbabot. Összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tejfölt. Ha kell, tovább fűszerezzük.
- Receptkönyvben: 19
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 375
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
373 recept
Különleges ízű, szinte frissítőnek mondható bablevest kapunk, ha a főzővíz egy részét kovászosuborka-lére cseréljük. A fanyarság amúgy is jól áll a hüvelyesnek, nyáriassá, könyedebbé teszi az amúgy nehézkes levest.