r
Nosalty Logó

Savanykás bableves kovászosuborka-léből

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lakos Benedek
Savanykás bableves kovászosuborka-léből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 1690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

Összesen 60 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    3956 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 281 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5841.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    1021 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1849.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2636 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    719 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9924 micro
  • β-karotin
    23737 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1690 kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    353 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 60 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát megtisztítjuk és négy gerezdre vágjuk. A répákat meghámozzuk és ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A kovászos uborkát felkarikázzuk. Fokhagymából használhatunk frisset is, de a kovászos üvegből is kihalászhatunk párat. A konzervbabot leszűrjük, majd a szűrőben, folyó víz alatt átmossuk.
  2. Egy fazékba szórjuk a hagymát, répákat és fokhagymát. Leöntjük az olajjal, majd 1-2 percig magas lángon lepirítjuk a zöldségeket. Ha lepirult, felöntjük a kovászosuborka-lével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük a levest.
  3. Közepes lángon felforraljuk a levest, majd alacsony lángon addig hagyjuk gyöngyözni, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Ekkor hozzáadjuk a kovászos uborkát és a leöblített konzervbabot. Összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tejfölt. Ha kell, tovább fűszerezzük.
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 375
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savanykás bableves kovászosuborka-léből
Lakos Benedek 373 recept

Különleges ízű, szinte frissítőnek mondható bablevest kapunk, ha a főzővíz egy részét kovászosuborka-lére cseréljük. A fanyarság amúgy is jól áll a hüvelyesnek, nyáriassá, könyedebbé teszi az amúgy nehézkes levest.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...