adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
100g marhalapocka132 kcal
-
75g füstölt szalonna491 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
75g vöröshagyma27 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Összesen
911
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
400g marhalapocka528 kcal
-
300g füstölt szalonna1965 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
300g vöröshagyma109 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
3647
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
-
32.9g marhalapocka43 kcal
-
24.7g füstölt szalonna162 kcal
-
16.4g kolbász74 kcal
-
24.7g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.3g olívaolaj12 kcal
Összesen
300
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 81.4 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1360.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 306 mg
-
Nátrium 955 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 150.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
911
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 152 g
Zsír
-
Összesen 325.5 g
-
Telített zsírsav 117 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5441.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 1225 mg
-
Nátrium 3818 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 600.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 272 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
3647
kcal
- 14% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 26.8 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 447.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 314 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 49.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
-
300 g füstölt szalonna
-
6 kis fej vöröshagyma
Elkészítés
- Előző nap a marhahúst egyenlő nagyságú kockára vágjuk, majd a húspuhító sóval megszórjuk.
- Sütés előtt a szalonnát és a kolbászt is egyenlő darabokra vágjuk, a vöröshagymát ½ cm karikákra szeljük.
- A grill sütő saslik pálcáira váltogatva feltűzzük az alapanyagokat: szalonna, hús, kolbász, hagyma, szalonna, hús, kolbász, hagyma, és így tovább.
- A nyársakat nyárstartóba tesszük, és a grillsütőbe helyezzük.
- Az idő kapcsolóját beállítjuk, üzemmód kapcsolót grill állásba állítjuk, és bekapcsoljuk.
- Aforgó nyársakat időnként fokhagymaleves olívaolajjal kenegetjük, készre sütjük.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 56 alkalommal
- Receptkönyvben: 2
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3004
- Feltöltés dátuma: 2012. február 14.
Ajánló
A nyárs feltűzhető az üzletekben kapható nád nyársbotra is, és grillezős mikróban is elkészíthető, de akkor nekünk kell forgatni időnként! Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Van, aki nem szereti, ha a fogai közé fokhagyma darabka kerül, de az ízét élvezi. Erre jó megoldást találtak nagyszüleink, ez pedig a következő. Fokhagymalé: 1 fej fokhagymát megtisztítunk, fokhagymanyomóval egy lezárható bő szájú üvegbe préseljük. Erre 1 dl vizet öntünk. 2 hét múlva a lé fokhagyma ízesítésként használható. Sok vidéken kolbászhús keverésénél is ezt a módszert alkalmazzák.