r
Nosalty Logó

Sárgarépás diókocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
herta
Sárgarépás diókocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 6510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    983 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    2581 micro
  • β-karotin
    6221 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    449 micro
Összesen 1085 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.1 g

Zsír

  • Összesen
    418.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6041.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    727 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1890 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.4 g
  • Cukor
    329 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5896 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    625 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2142 micro
  • α-karotin
    15483 micro
  • β-karotin
    37327 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    2692 micro
Összesen 6510 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    792 micro
  • β-karotin
    1908 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fele kristálycukrot habosra keverjük a vajjal, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal.
  2. A másik fele kristálycukrot és a sót félkeményre verjük a tojásokkal, és összedolgozzuk a cukros vajjal.
  3. Belekeverjük a diót, a csokit, a szódabikarbónás lisztet, a morzsát és a répát.
  4. Előmelegített sütőben, kikent, megszórt tepsiben kb. 40 percig sütjük.
  5. Porcukorral hintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 36x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2290
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Ajánló

Ínyencek lekvárral, mázzal, stb. is ragozhatják.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki bolondított már meg süteményt valamilyen zöldséggel (cékla, krumpli, cukkini, stb.), az tudja, hogy nem lehet vele elrontani, sőt, kifejezetten jót tesz az állagának. Egy laza szerkezetű, sokáig eltartható desszert a jutalom, aminek tesztelésére nem feltétlenül marad másnapra alapanyag.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...