r
Nosalty Logó

Sárgadinnyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Helga1
Sárgadinnyés torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 3126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 161 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 261 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    7274 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 3126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporral kevert lisztet, majd hozzáadjuk az olajat. Jól kikeverjük.
  3. Tortaformánk aljára sütőpapírt helyezünk, beleöntjük a masszát, és megsütjük.
  4. Ha kihűlt, tortatálra helyezzük, és körbevesszük egy magas tortagyűrűvel (8,5 cm).

Krém

  1. A dinnyéből karalábévájóval gömböket készítünk a torta tetejére dísznek, a többit kisebb kockákra vágjuk.
  2. A hulalát kemény habbá verjük.
  3. A túrót, tejfölt, aromát és porcukrot jól összekeverjük.
  4. A zselatint beáztatjuk, és előírás szerint felolvasztjuk.
  5. Apránként hozzáadjuk a túrós masszához. A felvert hulala egy részét (kb. 2,5 dl) beleforgatjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a felkockázott dinnyét. Ráöntjük a tésztánkra, és 1 órára hűtőbe tesszük.
  6. Feldíszítjük a maradék habbal és a dinnyegolyókkal. Szórhatunk rá sárga vagy zöld citrom héját. Néhány órára visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3082
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Főztem sárgadinnye-meggylekvárt. Hát... nem a legjobb párosítás! Szóval a második dinnyémmel már nem kísérleteztem, hanem készítettem inkább egy tortát. Ez viszont telitalálat lett!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...