r
Nosalty Logó

Sárgaborsó krémleves nokedlivel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
huzsi
Sárgaborsó krémleves nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 575 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 3442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 178 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    151.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3024 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 575 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4515.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    527 mg
  • Foszfor
    2648 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    135 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1973 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18145 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1110 micro
Összesen 3442 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    385 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgaborsót többször átmossuk, majd felrakjuk vízbe főni. Vigyázzunk, mert kifuthat, gyakori kevergetéssel addig kell főzni, amíg a szemek megpuhulnak, esetlegesen szétfőnek. Ha szükséges, főzés közben a vizet pótoljuk.
  2. Ezután a zöldségeket konyhakészre pucoljuk, a répákat karikákra, a burkonyát kockákra vágjuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon megpároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a fűszereket, majd a zöldségeket is, DE a burgonyát még nem.
  3. Fedő alatt pároljuk picit a zöldségeket, majd öntsük fel kevés vízzel és főzzük tovább. Ekkor már hozzáadható a burgonya is.
  4. Ha már megfőtt a sárgaborsó, akkor azt botmixerrel azzal a kevés vízzel, ami maradt rajta összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a leveshez, felöntjük a kellő mennyiségű vízzel, és szükség szerint ízesítsük.
  5. Amíg fő a leves, készítsük el a nokedlit, és ha már felfőtt a leves, szagassuk bele, melyet pár percig még főzünk, és tálalhatjuk is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6130
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aki szereti a sárgaborsóból készült ételeket, akkor ezt is szeretné! Próbáld ki!

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...