Sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
15g vaj108 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
18g rozmaring23 kcal
-
231g sárgabarack103 kcal
-
250g csirkecomb278 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
167 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
45g újhagyma zöldje12 kcal
Összesen
803
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
30g vaj215 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
462g sárgabarack206 kcal
-
500g csirkecomb556 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
90g újhagyma zöldje24 kcal
Összesen
1604
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
2.2g vaj16 kcal
-
1.2g olívaolaj10 kcal
-
2.6g rozmaring3 kcal
-
34.1g sárgabarack15 kcal
-
37g csirkecomb41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.9g sárgabaracklekvár25 kcal
-
0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0 kcal
-
7.4g fehérbor6 kcal
-
6.7g újhagyma zöldje2 kcal
Összesen
118
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 25.7 g
Zsír
-
Összesen 43 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 153 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 692 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 146 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.9 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 390.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 86 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 3454 micro
-
β-crypt 223 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 696 micro
Összesen
803
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 51.4 g
Zsír
-
Összesen 86 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 306 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1384 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 595 mg
-
Nátrium 292 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 145.9 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 781.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 922 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 173 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 146 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 6908 micro
-
β-crypt 447 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1391 micro
Összesen
1604
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 511 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
118
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
30 g vaj
-
2 ek olívaolaj
-
5 szál rozmaring
-
6 db sárgabarack
-
2 db csirkecomb
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 ek sárgabaracklekvár
-
1 tk cayenne paprika
-
1 tk fokhagymapor
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
1 dl fehérbor
-
3 db újhagyma zöldje
Elkészítés
- A vajat és az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük, és megfuttatjuk rajta a friss rozmaring harmadát. A sárgabarackokat kimagozzuk, megfelezzük, majd mind a két oldalukon megpároljuk a rozmaringos zsiradékon.
- Kiszedjük a barackokat, a helyükre mehet a két egész csirkecomb, bőrrel lefelé. Alaposan sózzuk-borsozzuk, és mindkét oldalukon 5-5 percig pirítjuk őket.
- A csirkecombokat a barackkal együtt egy kisebb tepsibe tesszük. A serpenyőbe hátramaradt szafthoz hozzákanalazzuk a házi baracklekvárt, megszúrjuk a fűszerekkel, és felöntjük egy kevés száraz fehérborral.
- Gyakori kevergetés mellett a felére redukáljuk, hogy kellően sűrű mázat kapjunk. A csirkecombokat eztán alaposan bekenjük a mázzal, majd hozzátépkedjük a maradék rozmaringot.
- 180°C-ra előmelegített sütőben először lefedve sütjük 15 percet, majd fedetlenül további 10 percet pirítjuk.
- Azon melegében, újhagymazölddel megszórva tálaljuk. Köretnek főtt rizs, pirított burgonya és krumplipüré egyaránt nagyszerűen illik hozzá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 292
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 17799
- Feltöltés dátuma: 2020. július 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A gyümölcsök bizony húsételeinknek is nagyon jól tudnak állni, amire ez a csodásan szaftos, elképesztően nyárias illatú és ízű sárgabarackos-rozmaringos csirkecomb tökéletes példa. Pláne, ha a házi baracklekvárunkból készítjük hozzá a mázat! Hát nem gyönyörűek ezek a büszkén pózoló combok?! Egy biztos, ha elkészítitek, úgy érzitek majd, akárha Provance-ban ebédelnétek!