r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite Alexandra konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alexandra
Sárgabarackos pite Alexandra konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1051 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1299.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    594 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2607 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    525 micro
Összesen 1051 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.8 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5199.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1227 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2246 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637 g
  • Cukor
    387 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1461 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10427 micro
  • β-crypt
    989 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 4198 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a porcukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  2. Adjuk hozzá a réteslisztet, a sütőport, végül a tojások fehérjéből vert kemény habot is forgassuk bele.
  3. A masszát egy közepes nagyságú, kivajazott tepsibe simítjuk.
  4. A kimagozott, negyedekbe vágott barackot egyenletesen eloszlatjuk a tetején, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Ha kihűlt, porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15499
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 03.

Ajánló

Ki lehet próbálni őszibarackkal is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos pite Alexandra konyhájából
Alexandra 42 recept

Volt itthon a spájzban egy kis sárgabarack, gondoltam, sütök belőle egy kis barackos pitét. Nagy sikert aratott a családban!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...