r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-málnás sütemény

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mosomacilany
Sárgabarackos-málnás sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

258
Kalória
3.9g
Fehérje
30.8g
Szénhidrátok
14.1g
Zsír
116.2g
Víz
15.1g
Koleszterin
4g
Rost
15.4g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    116.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1228 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 258 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    464.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    619 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    4913 micro
  • β-crypt
    448 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1028 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát 10 perccel a felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen. Helyezzünk egy tepsit a sütőbe, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Mindegyik tésztalapot kenjük meg olvasztott vajjal, majd rétegezzük őket egymásra és hajtsuk félbe, hogy egy hat rétegű téglalapot kapjunk (lehet háromszög alakúra is csinálni). Hajtsuk fel 2 cm vastagságban a szélét, hogy szegélyt képezzünk vele, majd oszlassuk el benne a befőttet. Óvatosan csúsztassuk a tésztát a tepsibe, és süssük 5 percig.
  3. Vegyük ki a sütőből, majd rendezzük el rajta a sárgabarackokat, és kenjük meg a maradék vajjal.
  4. Süssük további 10 percig, majd szórjuk meg a málnával és a porcukorral. Süssük további 10 percig, hogy a tészta jó ropogós és aranyszínű legyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc

Ez egy igazán nyárízű édesség, és még feltétlenül az alakunknak sem árt meg. Könnyen elkészíthető és hamar megvan. Ideális egy kis piknikhez, vagy akár egy vasárnap délutáni heverészéshez a TV előtt. Bármilyen bogyós gyümölccsel előkészíthető, de nekem a málna a személyes kedvencem, de szederrel vagy áfonyával is ugyanolyan jól funkcionál.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!