r
Nosalty Logó

Sárgabarackos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Sárgabarackos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 433 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1790.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    853 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    366.2 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2202 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5403 micro
  • β-crypt
    505 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1667 micro
Összesen 3467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként a tojások sárgájával. Utána felváltva a lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét is óvatosan belekeverjük. Végül a pálinkát és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
  2. A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a félbe-, negyedbe vágott barackokkal.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranysárgára sütjük.
  4. Miután kihűlt, vékonyan megszórhatjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 836
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 140810
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos lepény
Vicikó 251 recept

Egy finom, könnyű, friss süti. Nagyon szeretjük, szinte pillanatok alatt elfogy mindig. Sokat próbált recept. Nagy előnye, hogy  nem csak az éppen termő friss gyümölcsökkel, hanem befőttekkel elkészítve is épp olyan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...